Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2019 La responsabilitat social i les bones pràctiques és el que vincula una empresa amb el seu territori

La responsabilitat social i les bones pràctiques és el que vincula una empresa amb el seu territori

La responsabilitat social i les bones pràctiques és el que vincula una empresa amb el seu territori

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, inaugura la Jornada de Responsabilitat Social que, per primer cop, se celebra a Tarragona de la mà d'Ematsa
La responsabilitat social i les bones pràctiques és el que vincula una empresa amb el seu territori Foto: Mauri
23/10/2019

La Setmana de la Responsabilitat Social arriba a la 10 edició amb la celebració d'una jornada per primer cop a Tarragona. Durant la inauguració s'ha posat l'accent amb la importància de la sostenibilitat en les empreses, ja que "és el que li permet perdurar en el temps", ha destacat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. "Estem davant d'un canvi de paradigma, on la responsabilitat social i les bones pràctiques esdevenen fonamentals". I ha afegit: "Per primera vegada s'organitza a Tarragona una jornada sobre Responsabilitat Social Corporativa i ho fa de la mà d'una de les nostres empreses de majoria municipal que més fermament ha apostat per aquest tema: Ematsa. Les empreses avui han d'estar ben integrades al seu territori, però no només això. Han de generar valors a la societat a la qual pertanyen i això és exactament el que fa la nostra empresa d'aigües de Tarragona".

Per la seva part, el conseller delegat del Grup Suez a Ematsa, Narciso Berberana, ha fet una crida a la responsabilitat social. "Per les companyies no és que sigui rellevant la Responsabilitat Social sinó que és el propòsit de la companyia". La vicepresidenta de la Diputació de Tarragona, responsable de l'àrea de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria i Territori, Eva Mata, també ha destacat la importància de la celebració d'aquesta jornada "i a Tarragona. És bàsic posar sobre la taula un tema tan important com el RSC perquè hi ha un esgotament de tots els recursos i això s'ha de canviar".

La jornada s'ha desenvolupat amb conferències alineades amb Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i que han tractat sobre temes específics com els informes no financers, els plans d'igualtat o la sostenibilitat ambiental en l'empresa.

En concret s'ha organitzat una taula rodona sobre Compliance i ètica corporativa en la col·laboració público-privada; una altra sobre indústria, innovació i consum responsable; una tercera sobre Turisme sostenible: ciutats i comunitats sostenibles. I, finalment, la professora de la Universitat de Barcelona, Begoña Román, pronunciarà una conferència que porta per títol: Construir confiança com a tasca ètica.

La jornada l'ha tancat el president d'Ematsa, Jordi Fortuny, qui ha manifestat que "a Ematsa som conscients del compromís social que representa gestionar recursos naturals i de primeríssima necessitat com és l'aigua, per això, considerem que és fonamental que la participació en aquesta gestió contribueixi a millorar la qualitat de vida de les persones i a generar valor per als diferents grups d'interès que formen part de la nostra comunitat". I ha afegit: "Una empresa (pública o privada) que compleix amb la normativa està acreditant que compleix amb els valors de la comunitat. Tanmateix, no n'hi ha prou, només, amb el compliment de la normativa. Actualment, sense Responsabilitat Social Corporativa, una empresa no podria existir perquè la societat difícilment l'acceptarà. És justament per aquest motiu que tenim l'obligació de transmetre, escampar i fer apologia de la importància de la Responsabilitat Social Corporativa per aconseguir una societat més social i més justa".

La Setmana de la Responsabilitat Social fa 10 anys

La Setmana de la Responsabilitat Social és un punt de trobada on conflueixen professionals de l'RSC de grans empreses, pimes, entitats del tercer sector, universitats i administració, amb l'interès de compartir experiències i aprendre bones pràctiques. En el programa de la Setmana també s'inclouen espais de trobada empresarial, portes obertes d'empreses responsables, voluntariat corporatiu, cinema amb valors, tallers per a la ciutadania, entre altres activitats.

Segells de reconeixement d’administració oberta