Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2019 Les oportunitats de les Dades Obertes per al Turisme, la Cultura i el Patrimoni

Les oportunitats de les Dades Obertes per al Turisme, la Cultura i el Patrimoni

Les oportunitats de les Dades Obertes per al Turisme, la Cultura i el Patrimoni

El passat dijous 25 d’abril TARRAGONA IMPULSA ha acollit a la Sala Green (Espai Tabacalera) un WORKSHOP específic en les oportunitats que ofereixen les DADES OBERTES en l’àmbit de Patrimoni, Cultura i Turisme.
06/05/2019

La jornada s'ha desenvolupat amb èxit amb la participació de més d'una vintena d'assistents dels diferents sectors als qui anava adreçat: personal tècnic de l'administració, tècnics d'empreses dels sectors, estudiants de turisme i emprenedors.

La brillant intervenció d'Alícia Orellana-Cap de l'Observatori de Turisme del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat, ha captat en tot moment l'interès dels participants. En el decurs de la seva exposició, que ha versat sobre la de difusió i recollida de dades, Alícia Orellana ens ha fet partícips de com EURECAT ha esdevingut un referent en les dades obertes per al turisme juntament amb El Parc Científic i Tecnològic. Ambdues fundacions fusionades recentment. Ens ha descobert les eines que ofereixen en format de dades obertes al servei del teixit empresarial del sector on es poden consultar indicadors socioeconòmics per mitjà de la plataforma Tourism Open Knowledge.

La segona ponència conduïda per Lourdes Muñoz - Presidenta d'Iniciativa Open Data Lab, ha estat seguida amb atenció. Lourdes Muñoz ha donat a conèixer els eixos principals que mouen aquesta iniciativa. És un espai especialitzat en divulgació, promoció i formació en la reutilització de les dades i la generació de valors econòmics entorn de les dades obertes. Tanmateix, creat per generar un focus de coneixement així com oportunitats a partir de dades obertes. La ponència va concloure amb l'exposició de diferents casos pràctics i de com les dades es poden retro-alimentar i nodrir unes amb les altres de manera participativa entre la ciutadania i el sector públic i privat. Sense dubte, les dades obertes sumen aportant un valor afegit per a tots.

L'acte va finalitzar amb un debat obert i un Networking coffee entre els participants amb l'objectiu de fomentar coneixences i intercanviar impressions i experiències.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat