Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2021 Dubtes sobre el contracte o les prestacions socials: qüestions que pots resoldre a l’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat

Dubtes sobre el contracte o les prestacions socials: qüestions que pots resoldre a l’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat

Dubtes sobre el contracte o les prestacions socials: qüestions que pots resoldre a l’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat

El nou servei de Tarragona Impulsa ja ha atès més de 25 persones en el primer mes i mig des de la seva posada en marxa
16/09/2021
  • Condicions del contracte i dubtes sobre les prestacions de la Seguretat Social són les temàtiques més habituals en les consultes ateses fins ara.

El passat 5 de juliol, el conseller Manel Castaño anunciava en roda de premsa la posada en marxa d’un nou servei de l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa: l’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat, un servei gratuït d’assessorament laboral per a totes les persones treballadores de Tarragona i l’entorn, estiguin en actiu o no, amb contracte o sense, i sigui quina sigui la seva situació administrativa.

Des de la seva posada en marxa, més de 25 persones han realitzat consultes i han estat ateses per les advocades laboralistes que presten el servei, ja sigui de forma telemàtica o presencial. En el format telemàtic, la persona usuària indica el dia i la franja horària en què li agradaria ser atesa. En el cas de l’atenció presencial, es realitza els divendres al matí a l’edifici de la Tabacalera, de 9 a 14 h.

Les problemàtiques més comunes que s’han atès fins ara són dubtes sobre les condicions contractuals i dubtes sobre les prestacions de la Seguretat Social, així com altres dubtes laborals en general, atès que moltes de les consultes tenen diverses qüestions sobre les que plantegen interrogants a les advocades laboralistes del servei. Entre altres, s’han resolt també dubtes al voltant de la finalització del contracte, de la liquidació rebuda i de les condicions salarials.

Fins ara, s’han atès més dones que homes, i la franja d’edat majoritària de les atencions realitzades és entre els 46 i els 55 anys. El nivell d’estudis majoritari de les persones que s’han adreçat a l’Oficina és el d’estudis secundaris, tot i que també hi ha un gruix important de persones amb estudis postuniversitaris.

Més enllà de les atencions individualitzades, l’Oficina també ofereix assessoraments grupals. En aquest sentit, el proper dimarts 21 tindrà lloc una sessió enfocada a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i els drets laborals que regulen aquesta conciliació.

Podeu demanar cita amb l’Oficina, així com consultar les activitats previstes, a través d'aquest enllaç

Cal recordar que l’Oficina pel Treball Digne s’emmarca en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Ajuntament de Tarragona, el qual recull els projectes que l’Ajuntament du i durà a terme per tal de reactivar el teixit socioeconòmic de la ciutat per fer front a les conseqüències derivades de la COVID-19. 

Segells de reconeixement d'administració oberta