Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona inicia la formació en fleca i pastisseria de 15 joves

L'Ajuntament de Tarragona inicia la formació en fleca i pastisseria de 15 joves

L'Ajuntament de Tarragona inicia la formació en fleca i pastisseria de 15 joves

Es tracta del Projecte Singular Aprenents de Qualitat i compta amb la col·laboració del Gremi d’Artesans Forners de Tarragona i el Gremi d’Artesans Pastissers de les Comarques de Tarragona
18/03/2021

L’Ajuntament de Tarragona promou a través de Tarragona Impulsa i en col·laboració amb el Gremi d’Artesans Forners de Tarragona i el Gremi d’Artesans Pastissers de les Comarques de Tarragona, un projecte de professionalització de 15 persones joves dins del sector de la forneria i la pastisseria. El conseller d’Ocupació, Manel Castaño, ha volgut destacar la “col·laboració amb els gremis i altres agents sectorials és un dels objectius de Tarragona Impulsa, ja que ens permet contribuir a la millora del mercat de treball, incentivant alhora els itineraris professionalitzadors i proporcionant personal qualificat a les empreses.”

La segona edició del programa Aprenents de Qualitat va començar a l’octubre de 2020 amb el seguiment tutorial del grup de persones joves. Aquesta setmana s’ha iniciat la fase de formació dels 15 participants del projecte a càrrec dels Gremis. Aquests han preparat els programes formatius, que han estat adaptats per tal de proporcionar formació professionalitzadora a mida, ajustada a les necessitats empreses del sector.

Tenint en compte l’actual context sanitari, la formació tindrà lloc de manera simultània en dos espais diferents per a 8 i 7 alumnes, respectivament. El Gremi d’Artesans Forners de Tarragona impartirà la formació a l’Espai de Trobada a Campclar i el Gremi d’Artesans Pastissers de les Comarques de Tarragona ho farà a les seves pròpies instal·lacions, ubicades a l’Avinguda Catalunya. Cada persona jove rebrà, en total, més de 350 hores de formació professionalitzadora.  

El projecte finalitzarà el 31 de juliol de 2021 i inclourà també pràctiques professionals i de prospecció d’empreses. L’objectiu del projecte és facilitar la inserció laboral posterior de les persones participants, després del període de pràctiques.

Aquesta segona edició del projecte Aprenents de Qualitat està subvencionada pel SOC dins la convocatòria dels Projectes Singulars. Compta amb finançament del Fons Social Europeu, així com també del Ministeri de Treball i Economía Social, dins la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta