Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona suma esforços amb agents públics i privats per impulsar la reactivació dels sectors de proximitat

L'Ajuntament de Tarragona suma esforços amb agents públics i privats per impulsar la reactivació dels sectors de proximitat

L'Ajuntament de Tarragona suma esforços amb agents públics i privats per impulsar la reactivació dels sectors de proximitat

L'alcalde Pau Ricomà ha presidit avui a la Mesa de Desenvolupament Econòmic on s'han presentat les propostes sorgides d'un procés participatiu
07/07/2021

Aquest matí s'han presentat a la Mesa de Desenvolupament Econòmic de Tarragona les diferents accions per tal d'impulsar els sectors de proximitat, després d'un procés participatiu que s'ha dut a terme amb diferents agents públics i privats dels àmbits de la cultura, comerç, esports, turisme i patrimoni de la ciutat.

El conseller d'Ocupació, Manel Castaño, ha destacat: "hem trobat molt bona disposició de tots els agents participants, que han manifestat la necessitat de generar accions transversals entre diferents sectors per tal de reactivar l'economia". La Mesa de Desenvolupament Econòmic inclou associacions empresarials i comercials, sindicats, la Universitat Rovira i Virgili, grans empreses, entitats socials i infraestructures.

En la reunió d'avui, presidida per l'alcalde Pau Ricomà, s'han exposat diferents accions encaminades a la creació de nous productes dels sectors de proximitat, especialment aquells que siguin resultat de combinar dos o més sectors, la comunicació dels productes o serveis i també la millora del paisatge urbà a través d'accions d'urbanisme tàctic o amb actuacions de dinamització cultural i artística.

Aquestes accions han sorgit d'un procés participatiu que es va engegar a partir del Pla de Reactivació Socioeconòmica. S'han fet fins a 3 sessions de treball amb agents privats i públics dels diferents sectors, així com entrevistes en profunditat que han esbossat els eixos de treball prioritaris per tal reactivar els cinc sectors de proximitat.

En la reunió d'avui, el pla s'ha fet extensiu al teixit econòmic i social de la ciutat per tal de prioritzar els àmbits d'acció i fer una crida als diferents agents a sumar-s'hi.

Pla de Reactivació Socioeconòmica

Aquest projecte s'emmarca en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de l'Ajuntament de Tarragona, el qual podeu consultar aquí. El Pla de Reactivació recull els projectes que l'Ajuntament de Tarragona durà a terme per tal de reactivar el teixit socioeconòmic de la ciutat per fer front a les conseqüències derivades de la COVID-19. L'elaboració del Pla de Reactivació Socioeconòmica està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, finançat pel Servei Públic d'Ocupació Estatal i cofinançat en un 50% per al Fons Social Europeu.

Segells de reconeixement d’administració oberta