Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2021 Quins drets tenim en matèria de conciliació? L’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat respon

Quins drets tenim en matèria de conciliació? L’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat respon

Quins drets tenim en matèria de conciliació? L’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat respon

El passat dimarts 21 de setembre va tenir lloc una sessió formativa oberta a tothom al voltant de la conciliació de la vida personal, familiar i laboral
Quins drets tenim en matèria de conciliació? L’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat respon L’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat és un servei gratuït d’assessorament laboral per a totes les persones treballadores de Tarragona i l’entorn.
29/09/2021

Una trentena de persones es van inscriure a una nova sessió formativa de l’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat, en aquest cas enfocada a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i els drets laborals que regulen aquest àmbit que ha esdevingut tan rellevant en els darrers mesos.

Des de la seva posada en marxa el passat mes de juliol, l’Oficina ha combinat l’atenció individualitzada (de forma telemàtica o presencial) amb sessions formatives grupals on s’aborda una temàtica o col·lectiu concret. El passat dimarts 21 el tema escollit fou el dels drets laborals al voltant de la conciliació.

En una època marcada per confinaments, teletreball, quarantenes i tota una sèrie d’elements que fins fa no massa no formaven part de la nostra quotidianitat, són molts els dubtes que tenen les persones treballadores al voltant de les possibilitats de conciliació de la vida professional amb els altres àmbits de la vida personal.

Així, qüestions com les excedències, reduccions de jornada o la força desconeguda adaptació de la jornada, vigent des del 2019, van ser abordades en aquesta sessió conduïda per Joana Badia i Rion, una de les dues advocades laboralistes que presta el servei de l’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat.  

Durant la sessió es van resoldre moltes consultes de les persones assistents, atès el desconeixement que hi ha en relació a la conciliació. Un moment com l’actual és idoni per cercar l’assessorament expert d’advocades laboralistes, per tal d’informar-nos sobre aquest àmbit i empoderar-nos com a persones treballadores. Al capdavall, una millor conciliació és una millora de les condicions laborals i, com sabem, aquest fet acaba repercutint en un millor servei i una major productivitat.

Les sessions de formació de l’Oficina són completament gratuïtes i per participar-hi només cal inscriure’s a través de l’enllaç que trobareu a tarragona.cat/oficinatreballdigne, on també podeu demanar cita amb l’Oficina i consultar altres activitats previstes.

Dins de la programació de sessions i assessoraments grupals, a principis del mes d’octubre tindrà lloc una formació per a professionals del món del lleure.

Aprofitem l’avinentesa per recordar que l’Oficina pel Treball Digne i l’Ocupació de Qualitat és un servei gratuït d’assessorament laboral per a totes les persones treballadores de Tarragona i l’entorn, estiguin en actiu o no, amb contracte o sense, i sigui quina sigui la seva situació administrativa. L’Oficina atén cada dia telemàticament, amb cita prèvia, i els divendres de forma presencial a les oficines de Tarragona Impulsa, a la Tabacalera

L’Oficina pel Treball Digne s’emmarca en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Ajuntament de Tarragona, el qual recull els projectes que l’Ajuntament du i durà a terme per tal de reactivar el teixit socioeconòmic de la ciutat per fer front a les conseqüències derivades de la COVID-19. 

Segells de reconeixement d'administració oberta