Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2021 Un total de 40 persones majors de 30 anys trobaran feina gràcies al programa 30 Plus

Un total de 40 persones majors de 30 anys trobaran feina gràcies al programa 30 Plus

Un total de 40 persones majors de 30 anys trobaran feina gràcies al programa 30 Plus

La cinquena edició d'aquest programa de Tarragona Impulsa prioritzarà els aturats de llarga durada i els majors de 45 anys
Un total de 40 persones majors de 30 anys trobaran feina gràcies al programa 30 Plus Foto: Isaias Mena.
05/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, torna a organitzar el programa 30 Plus. Aquest programa té com a objectiu reincorporar les persones de 30 anys o més al mercat laboral subvencionant aquelles empreses que volen ampliar plantilla i contractin algun dels participants. Els contractes que es formalitzin a través del programa hauran de tenir una durada mínima de 6 mesos, i han de ser de com a mínim del 50% de la jornada. El conseller d’Ocupació, Manel Castaño, ha destacat que “aquest programa té un doble objectiu: per una banda ajuda a reincorporar persones majors de 30 anys, especialment els aturats de llarga durada o els més grans de 45 anys, al món laboral; i, per l’altra, és una bona oportunitat per aquelles empreses que volen fer un salt endavant i ampliar la seva plantilla, ja que el Programa 30 Plus és una xarxa de seguretat a l’hora d’incorporar un nou treballador, un aspecte important sobretot en aquests moments incerts”.  

Per participar en aquest programa només cal tenir 30 anys o més, estar inscrit com a demandant d’ocupació, ser resident a Tarragona o al Tarragonès i ser seleccionat a través del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona. Els participants hauran de cursar una formació d’una durada mínima de 20 h, que serà gratuïta i obligatòria. 

Per altra banda, les empreses que participin en aquest programa rebran una subvenció per la contractació dels participants d’un mínim de sis mesos fins un màxim de nou. Aquesta subvenció és compatible amb altres incentius fiscals i bonificacions en quotes a la seguretat social, establertes segons la normativa laboral vigent. En aquest programa hi poden participar tot tipus d’empreses, persones autònomes, societats civils privades, entitats i institucions sense afany de lucre, excepte les empreses de treball temporal, centres especials de treball, i empreses d’inserció, amb centre de treball ubicat a Catalunya. Cada empresa pot signar un màxim de cinc contractes subvencionats.  

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servei Públic d'Ocupació Estatal-Ministeri de Treball i Economia Social en el marc del Programa SOC-30 Plus regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol. 

Segells de reconeixement d’administració oberta