Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2021 Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

Es tracta d’un grup de més de 45 municipis que fomenten l’economia social i solidària per tal d’enfortir la qualitat de vida, la justícia social, la participació democràtica i la sostenibilitat.
 Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS)
20/05/2021

El proper ple municipal acordarà l’adhesió de Tarragona a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). Es tracta d’un grup de més de 45 municipis que fomenten l’economia social i solidaria per tal d’enfortir la qualitat de vida, la justícia social, la participació democràtica i la sostenibilitat. El conseller d’Ocupació, Manel Castaño, ha destacat que “formar part de la xarxa ens permetrà compartir informació i coneixement sobre experiències relacionades amb la promoció d’iniciatives de l’economia social i solidària. Amb aquesta acció busquem impulsar nous programes en aquest àmbit.” 

La finalitat de l’adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) és promoure, reforçar i consolidar aquest àmbit, fixant objectius i estratègies comunes, com també fomentar la cooperació i l’acció conjunta entre els seus membres, i fer-ho des del diàleg permanent amb els seus actors. 

Creada l’any 2015, la XMESS du a terme diferents accions com ajudar els ajuntaments membres a desenvolupar polítiques d’economia social i solidària i enfocaments de desenvolupament local, promocionar, difondre i enfortir l’economia social i solidaria, incidir en les polítiques públiques d’ESS i d’altres àmbits relacionats, dutes a terme per administracions supramunicipals o fomentar i generar aliances territorials per demarcacions, projectes i realitats entre d’altres.  

Segells de reconeixement d’administració oberta