Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2022 Tarragona Impulsa concedeix les beques Crea i Consolida a tres projectes d’emprenedoria social

Tarragona Impulsa concedeix les beques Crea i Consolida a tres projectes d’emprenedoria social

Tarragona Impulsa concedeix les beques Crea i Consolida a tres projectes d’emprenedoria social

És la segona vegada que l’Ajuntament atorga ajudes en el marc del programa Tarragona, Economia Social i Solidària
Tarragona Impulsa concedeix les beques Crea i Consolida a tres projectes d’emprenedoria social  Foto: Isaias Mena.
28/11/2022

Illicium, El Soterrani i Cuentropia són els tres projectes d'emprenedoria social que han estat escollits per rebre les beques que atorga Tarragona Impulsa en el marc del programa Tarragona Economia Social i Solidària (TEES). Concretament, Illicium, el projecte sobre l'elaboració de cosmètica natural sòlida; i El Soterrani, iniciativa encaminada a la creació d'una llibreria cooperativa a la ciutat de Tarragona, són les dues propostes que rebran la beca Crea. D’altra banda, la beca Consolida ha anat a parar al projecte Cuentropia, iniciativa socioeducativa que utilitza els llibres per educar i difondre valors transformadors a diferents col·lectius del territori.

Els tres projectes tenen fins a vuit mesos per a constituir-se sota una de les formes jurídiques pròpies de l’Economia Social i Solidària (cooperativa, associació, fundació o empresa d’inserció). Totes les propostes que optaven a les beques van ser defensades davant d’un tribunal avaluador el passat 28 de setembre.

Aquest és el segon any consecutiu que Tarragona Impulsa concedeix les beques Crea i el primer que s’atorga la beca Consolida. "L'objectiu de la beca Crea és dotar de suport econòmic projectes empresarials en les seves fases inicials i la finalitat de la beca Consolida és donar suport i ajudar a la consolidació i enfortiment dels projectes emprenedors de la ciutat", ha manifestat el conseller de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que ha apuntat que aquestes beques "esdevenen una oportunitat per impulsar la creació de noves marques que generin ocupació i riquesa a la ciutat de Tarragona i al territori".

La beca Crea destina 4.000 euros als dos millors projectes participants del programa formatiu TESS i la beca Consolida destina 2.500 € a una entitat o empresa de l’economia social i solidària de la ciutat de Tarragona amb una antiguitat de fins a tres anys. Dels quatre projectes d'emprenedoria que van aconseguir aquestes beques l'any passat, tres ja s'han constituït com a cooperativa amb una acollida molt bona per part dels seus clients. Aquesta consolidació ha estat possible, entre altres factors, a les beques atorgades.

Segells de reconeixement d'administració oberta