Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 41 persones han iniciat enguany la Formació Professional Ocupacional Dual de Tarragona Impulsa

41 persones han iniciat enguany la Formació Professional Ocupacional Dual de Tarragona Impulsa

41 persones han iniciat enguany la Formació Professional Ocupacional Dual de Tarragona Impulsa

Joves i, per primer cop, persones d’altres edats de col·lectius vulnerables són els destinataris del programa, que ha assolit en aquesta edició un rècord d’alumnat
11/01/2024

41 persones han començat enguany la Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual que ofereix Tarragona Impulsa, el servei de formació, ocupació i empresa de l’Ajuntament de Tarragona. En aquesta edició, el programa ha assolit un rècord en nombre d’alumnes.

De les 41 persones, 35 són joves 16 a 29 anys i 6 tenen altres edats. Per primer cop, aquest programa de capacitació professional ha obert les inscripcions a persones que, tot i no tenir l’edat contemplada fins ara en el programa, pertanyen a col·lectius vulnerables.

La Formació Professional Ocupacional ofereix tres especialitats a l’alumnat: 

  • Suport a l’educació (vetlladors/es).
  • Soldadura.
  • Activitats fisicoesportives.

Des de Tarragona Impulsa expliquen la incorporació del perfil de suport a l’educació per l’alta demanda detectada als centres educatius.

Del total de 41 alumnes, 18 han començat la formació de suport a l’educació, 11 la de soldadura i 12 la formació en activitats fisicoesportives. La durada del programa és d’un any i ofereix un 60 % d’hores de treball (24 hores a la setmana) i un 40% d’hores de formació (16 hores a la setmana).

Aquesta és la tercera edició de la FPO Dual de Tarragona Impulsa. En la primera edició (2021-22), el programa va tenir 19 participants (10 en atenció sociosanitària i 9 en hostaleria), mentre que el 2022-23 la participació va ser de 38: 17 en hostaleria, 12 en activitats fisicoesportives i 9 en energies renovables.

L’ocupabilitat de l’alumnat de 2021-22 (últim any amb dades completes) és actualment del 90% en hostaleria i del 40% en atenció sociosanitària, és a dir: un 65% en global. A més, Tarragona Impulsa destaca com a punt fort d’aquesta formació que bona part de l’alumnat de la FPO Dual torna a adquirir l’hàbit d’estudiar i retorna a la formació reglada un cop finalitzat el curs. 

El programa està impulsat i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Serveis Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Segells de reconeixement d'administració oberta