Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 Aquest dimarts s'ha tancat el programa TESS, que acompanya projectes d'emprenedoria social i solidària

Aquest dimarts s'ha tancat el programa TESS, que acompanya projectes d'emprenedoria social i solidària

Aquest dimarts s'ha tancat el programa TESS, que acompanya projectes d'emprenedoria social i solidària

Els participants han presentat les seves propostes per optar a les BequESS, que es resoldran en les pròximes setmanes
25/07/2023

Aquest dimarts, 25 de juliol, s’ha dut a terme l’última sessió de la tercera edició programa Tarragona Economia Social i Solidària 2023 i el tribunal de les BequESS Línia Crea, que va començar el passat mes d’abril. El TESS és el programa de formació i acompanyament a l’emprenedoria en projectes d’economia social i solidària (ESS). Va néixer el 2018, amb la idea d’ajudar als emprenedors i emprenedores del territori amb una idea de negoci sota els principis de l’economia social i solidària. Compta amb la col·laboració de CoopCamp.  

El programa TESS està adreçat a persones i col·lectius que vulguin iniciar un projecte amb impacte social, ambiental o cultural positiu. També a empreses socials de recent creació (amb menys de divuit mesos d’antiguitat) i entitats socials  que volen llençar una primera línia de negoci. Durant els mesos de programa, s’han ofert tretze sessions formatives presencials enfocades a la consolidació de les idees de negoci dels participants i també en l’acompanyament tècnic dels equips de Tarragona Impulsa i CoopCamp.  

En l’última sessió del programa, que ha tingut lloc aquest dimarts, posterior a la formació, els participants han presentat els seus projectes a les Beques per l’impuls de l’ESS (BequESS). Aquestes beques premien els millors projectes del programa TESS i els doten de suport econòmic per a la seva fase inicial. La dotació és de 4.000 €, per primer classificat, i de 3.000 € per al segon i el tercer.  

Enguany un total de quatre projectes opten a les BequESS i els guanyadors es coneixeran les pròximes setmanes. El tribunal l’han constituït la primera tinent d’alcalde i consellera de Turisme i Comerç, Montse AdanGerard Noguersà, membre de l’ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona; Verònica Menéndez, tècnica de gestió de projectes a la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i el conseller de l’Ajuntament i portaveu del Grup Municipal Tarragona En Comú Podem, Jordi Collado.   

Segells de reconeixement d'administració oberta