Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 El programa Treball i Formació ofereix feina a prop d'un centenar de persones en situació d'atur

El programa Treball i Formació ofereix feina a prop d'un centenar de persones en situació d'atur

El programa Treball i Formació ofereix feina a prop d'un centenar de persones en situació d'atur

Mitjançant aquesta iniciativa gestionada des de Tarragona Impulsa avui s’han contractat un total de 26 persones
01/03/2023

L’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, té actualment contractades un total de 94 persones mitjançant el programa Treball i Formació (TIF). Avui, dimecres 1 de març, han començat a treballar, a jornada completa, 26 d’aquestes persones que, durant 12 mesos, faran diverses tasques en diferents instal·lacions municipals. La resta de participants, 68, van ser contractades l’any passat i continuen treballant en diverses àrees de l’Ajuntament. Totes les persones contractades es trobaven en situació d’atur. 

Des de Tarragona Impulsa, en els darreres mesos s’han fet tots els tràmits necessaris per posar en marxa, aquest dimecres, el TIF Ucraïna, adreçat a persones refugiades a causa de la guerra que pateix aquest país; el TIF Dona, adreçat a dones; i el TIF ARC, destinat a la inserció de persones amb dificultats d’accés al mercat de treball.  

En total s’han contractat onze persones a través del TIF Ucraïna, dotze mitjançant el TIF Dona i dues amb el TIF ARC. Cadascuna d’aquestes 26 persones que comencen avui a treballar realitzaran tasques en funció de les seves necessitats i coneixements en diferents espais municipals: Manteniment, neteja, jardineria, atenció al públic, mediació, administració i projectes de recollida selectiva, entre altres.  

“L’objectiu és oferir oportunitats laborals a persones que tenen més risc de caure en una situació d’atur de llarga durada. Mitjançant aquest programa mixt, les persones participants es formen i treballen per adquirir experiència i coneixements específics de les tasques a realitzar”, ha manifestat el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que aquest dimecres ha donat la benvinguda a les noves persones contractades a través del TIF Ucraïna. “A la vegada, a través del seu treball es milloren i potencien diversos serveis municipals, beneficiant així a tota la ciutadania”, ha destacat Castaño.   

Les 68 persones que van ser contractades l’any passat i que actualment continuen treballant a l’Ajuntament de Tarragona provenen del TIF ACOL, adreçat a persones migrades en situació administrativa irregular; del TIF MG52, per a persones de 52 anys o més; del TIF PRGC, dirigit a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania; i del TIF PANP, adreçat a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada i no perceptores de prestació per desocupació

El programa Treball i Formació està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). El mateix programa iniciat l'any 2021 també està impulsat i subvencionat pel SOC i finançat al 100% pel Fons Social Europeu com a resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la covid-19.  

Segells de reconeixement d'administració oberta