Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 Els 29 joves de la Casa d’Oficis comencen la seva experiència laboral en diversos equipaments municipals

Els 29 joves de la Casa d’Oficis comencen la seva experiència laboral en diversos equipaments municipals

Els 29 joves de la Casa d’Oficis comencen la seva experiència laboral en diversos equipaments municipals

El conseller d’Ocupació en funcions, Manel Castaño, ha visitat aquest dijous els participants de l’especialitat de fusta i de continguts audivisuals
Els 29 joves de la Casa d’Oficis comencen la seva experiència laboral en diversos equipaments municipals Foto: Tjerk van der Meulen.
08/06/2023

Els 29 joves dels barris de Campclar i de la Part Alta que van començar a formar-se a la Casa d’Oficis han començat la seva experiència laboral en diversos equipaments municipals. És el programa de formació i treball de Tarragona Impulsa que enguany ha arribat a la desena edició. El conseller de Desenvolupament Econòmic i Ocupació en funcions, Manel Castaño, que aquest dijous ha visitat part dels participants, ha destacat la importància d’aquest programa: “Mitjançant la Casa d’Oficis, els joves es formen i treballen aprenent una feina que els permetrà continuar en el món laboral. Participar en aquest programa els empodera”. 

Concretament, Castaño ha visitat els joves que actualment estan restaurant les portes d'entrada i de l'interior del Passeig Arqueològic, els que estan restaurant les portes d'entrada de la Casa Castellarnau i part dels participants de l'especialitat de continguts audiovisuals i gestió de xarxes socials que han gravat i fotografiat la visita. 

La Casa d’Oficis s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys empadronats a Campclar o a la Part Alta, en situació d’atur i amb possibilitat de subscriure un contracte de sis mesos. El programa està dividit en dues fases: La primera se centra en la formació en l’ofici i en teoria complementària (informàtica, riscos laborals, higiene, orientació laboral...); i la segona prioritza l’experiència laboral mitjançant un contracte de treball en un equipament municipal. En aquesta segona fase els nois i noies són donats d'alta com a treballadors de l'Ajuntament de Tarragona.  

Els joves participants poden triar entre tres especialitats:

  • Creació de continguts audiovisuals i gestió de xarxes socials
  • Restauració i rehabilitació de fusta
  • Restauració i rehabilitació de pintura.

Després dels bons resultats obtinguts en les anteriors edicions, enguany la teoria i la pràctica s’han tornat a centrar en la descoberta del patrimoni històric i cultural de Tarragona. 

El projecte de la Casa d’Oficis està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: Projecte treball als barris. 

Segells de reconeixement d'administració oberta