Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 La fira de Formació Professional Camins d'FP arriba aquest dimecres a Tarragona

La fira de Formació Professional Camins d'FP arriba aquest dimecres a Tarragona

La fira de Formació Professional Camins d'FP arriba aquest dimecres a Tarragona

L’esdeveniment durarà fins dijous i hi participaran més de 30 centres de formació professional i sis expositors de sectors econòmics del territori
25/04/2023

Aquest dimecres comença la fira de formació professional Camins d’FP, que enguany acull la ciutat de Tarragona i que té lloc al Palau Firal i de Congressos els dies 26 i 27 d’abril. La fira concentra en un únic espai l’àmplia oferta formativa que existeix al territori, amb la participació de més d’una trentena de centres de formació professional i ocupacional de les comarques tarragonines.  

Tot i que la fira obrirà portes demà a les 9 h, la inauguració oficial serà a les 11 h i anirà a càrrec de Manel Castaño, conseller d’Educació i Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona; Sofia Moya, directora dels serveis territorials d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; Diego Cañavate, director adjunt dels Serveis Territorials d’Educació de de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, i Carme Ferré, diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona.

La fira romandrà oberta ininterrompudament fins a les 19 h, mentre que l’endemà, dijous 27, repetirà horari: de 9 a 19 h. L’entrada és lliure i gratuïta, tot i que cal els grups cal que s'inscriguin prèviament de forma telemàtica.

Durant la fira, els estudiants del territori tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà l’oferta formativa de cada institut en un moment en què han de triar estudis i sortides professionals. La fira s’adreça, principalment, a l’alumnat dels darrers cursos de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), però també a professionals de l'àmbit educatiu i a persones interessades a millorar la seva ocupabilitat a través de l'actualització professional. 

La principal novetat d’enguany és que, a banda dels centres formatius, la fira Camins d’FP comptarà amb sis estands expositors de diferents sectors econòmics del territori: de la construcció, del metall, el sector químic, serveis industrials, hoteleria i turisme i instal·lacions energètiques. Aquests estands estaran gestionats per els següents agents sectorials: AEQT, APEMTA, AEST, Fundació Laboral de la Construcció, Foconta, Gremi d'empreses instal·ladores de Tarragona, Ematsa, Comaigua, AEH i FEHT.

La fira està organitzada conjuntament entre els ajuntaments de Tarragona, Reus, Valls, Cambrils, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; els consells comarcals del Priorat i de la Conca de Barberà; la Diputació de Tarragona; el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).  

A banda de totes les institucions organitzadores, la fira Camins d’FP compta amb la col·laboració de Tarragona Turisme, el Port de Tarragona, la Cambra de Comerç de Tarragona, Bic Graphic, Sorigué, Parc Central, el Consell d’FP de Tarragona i el centre d’informació Europe Direct Tarragona, que col·labora amb l’activitat en el marc de l’Any Europeu de les Competències.

Més informació sobre Camins d'FP a la TGN Agenda.

Segells de reconeixement d'administració oberta