Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 La fira de Formació Professional Camins d'FP obre les portes al recinte firal del Palau de Congressos

La fira de Formació Professional Camins d'FP obre les portes al recinte firal del Palau de Congressos

La fira de Formació Professional Camins d'FP obre les portes al recinte firal del Palau de Congressos

L'esdeveniment compta amb amb la participació d'una trentena de centres de formació professional i ocupacional i sis expositors de sectors econòmics del territori
La fira de Formació Professional Camins d'FP obre les portes al recinte firal del Palau de Congressos Foto: Tjerk van der Meulen.
26/04/2023

Aquest dimecres s'ha inaugurat al recinte firal del Palau Firal i de Congressos de Tarragona la fira de Formació Professional Camins FP. L’acte ha estat presidit pel conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, a qui han acompanyat Sofia Moya, directora dels serveis territorials d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; Diego Cañavate, director dels serveis territorials d’educació de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; i Carme Ferré, diputada delegada d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, entre d’altres.

La fira, que es pot visitar des d’avui i fins les 19 h de demà 27 d’octubre, concentra en un únic espai l’àmplia oferta formativa que existeix al territori, amb la participació de més d’una trentena de centres de formació professional i ocupacional de les comarques tarragonines. En edicions anteriors la fira s’havia celebrat en tres ocasions alternant Tarrragona i Reus com seus de 2017 a 2019 i, després de la interrupció per la pandèmia del 2020 al 2022, enguany s’ha tornat a realitzar per quart cop.

La principal novetat d’enguany és que, a banda dels centres formatius, la fira Camins d’FP comptarà amb sis estands expositors de diferents sectors econòmics del territori: de la construcció, del metall, el sector químic, serveis industrials, hoteleria i turisme i instal·lacions energètiques. Aquests estands estaran gestionats per els següents agents sectorials: AEQT, APEMTA, AEST, Fundació Laboral de la Construcció, Foconta, Gremi d'empreses instal·ladores de Tarragona, Ematsa, Comaigua, AEH i FEHT.

La fira està organitzada conjuntament entre els ajuntaments de Tarragona, Reus, Valls, Cambrils, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; els consells comarcals del Priorat i de la Conca de Barberà; la Diputació de Tarragona; el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).  

A banda de totes les institucions organitzadores, la fira Camins d’FP compta amb la col·laboració de Tarragona Turisme, el Port de Tarragona, la Cambra de Comerç de Tarragona, Bic Graphic, Sorigué, Parc Central, el Consell d’FP de Tarragona i el centre d’informació Europe Direct Tarragona, que col·labora amb l’activitat en el marc de l’Any Europeu de les Competències.

Segells de reconeixement d'administració oberta