Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament entrega els trofeus als tres projectes guanyadors del Tarragona Open Future 2022

L'Ajuntament entrega els trofeus als tres projectes guanyadors del Tarragona Open Future 2022

L'Ajuntament entrega els trofeus als tres projectes guanyadors del Tarragona Open Future 2022

El conseller de Desenvolupament Econòmic, Manel Castaño, s’ha reunit amb els responsables de les propostes guardonades pel programa d’acceleració empresarial de Telefónica
24/03/2023

Aquest divendres 24 de març, el conseller de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha entregat els trofeus als tres projectes guanyadors de la penúltima convocatòria (corresponent a l’any 2022) de Tarragona Open Future, el programa d’acceleració empresarial de Telefónica que, a Tarragona, compta amb el suport de Tarragona Impulsa.

Els tres projectes guardonats del 2022 són I Disappear, projecte basat en la comercialització d’un producte que elimina el plàstic d’un sol ús dels productes de petit format que els hotels posen a disposició de la clientela; HacDos, una spin-off de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que tracta les aigües residuals de processos industrials o urbans per transformar-les en hidrogen verd renovable; i finalment, Let’s Ebau, start-up basada en una aplicació mòbil per facilitar als alumnes la preparació de la prova de selectivitat i que es va endur el tercer premi.

Durant l’entrega dels guardons, el conseller Castaño s’ha interessat pel desenvolupament dels projectes i ha refermat el compromís de l’Ajuntament per continuar ajudant les iniciatives empresarials innovadores a Tarragona. “Ha estat un plaer que confiéssiu en Tarragona Impulsa: seguim a la vostra total disposició” ha assegurat el conseller als assistents. Al seu torn, les empreses han explicat l’estat dels projectes amb què van obtenir els premis i han expressat la seva satisfacció pel funcionament del programa. Seguidament, s’ha fet entrega dels trofeus.

Tarragona Open Future

El programa Tarragona Open Future està centrat en la promoció de projectes i start-ups que puguin oferir solucions innovadores i/o de base tecnològica. En l’edició de 2023, que ja està en marxa, les propostes s’han pogut presentar en sis categories: salut, esport i benestar; capacitació i inclusió social; tecnologies aplicades a la sostenibilitat ambiental; tecnologies aplicades al patrimoni, la cultura i el turisme; tecnologies al servei de la logística i el comerç; i sector agroalimentari.

Les empreses seleccionades pel programa segueixen un pla d’acceleració empresarial que inclou un pla de treball per a cada start-up a desenvolupar al llarg de sis mesos dissenyat conjuntament amb l’equip emprenedor. També s’ofereix formació per a cada àrea estratègica de l’start-up, un seguiment grupal i individual amb experts especialitzats en cada àrea, connexió amb l’ecosistema del territori i amb la xarxa global de Telefónica Open Future i suport constant durant tota l’acceleració.

Un cop finalitzat el programa, s’atorguen tres premis de fins a 5.000 € i tres anys d’acompanyament tècnic fins a la consolidació del projecte.

Segells de reconeixement d'administració oberta