Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 Més d'una seixantena d'alumnes participen en el primer FP Challenge a Tarragona

Més d'una seixantena d'alumnes participen en el primer FP Challenge a Tarragona

Més d'una seixantena d'alumnes participen en el primer FP Challenge a Tarragona

Es tracta de la hackathon territorial en la qual nois i noies dels quatre centres de formació professional de la ciutat han treballat en equip per resoldre diferents reptes
12/04/2023

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha acollit aquest dimecres al matí el primer FP Challenge Tarragona Ciutat en format presencial, la hackathon territorial impulsada per EmprènFP, el programa d’innovació educativa de la Direcció General de Formació Professional del Departament d’Educació. Més d’una seixantena d’alumnes dels quatre centres de formació professional de la ciutat de Tarragona (instituts Vidal i Barraquer, Compte de Rius, Cal·lípolis i Pere Martell) s’han dividit en grups per, a través del treball col·laboratiu, idear i presentar una proposta de valor ràpida als diferents reptes plantejats. La iniciativa s’ha organitzat conjuntament entre els quatre centres educatius, Tarragona Impulsa i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili (URV).   

Es tracta d’una iniciativa basada en la metodologia Design Thinking que promou l’emprenedoria, la creativitat, la presa de decisions i el treball en equip entre els participants. En aquesta primera edició hi ha participat alumnes de grau mitjà, que han hagut de solucionar un repte relacionat amb el medi ambient, concretament, sobre com poder combatre les onades de calor en centres educatius; i estudiants de grau superior, que han resolt un repte sobre els problemes de salut mental en joves. Un cop plantejats els reptes, s’ha donat un temps a l’alumnat per trobar solucions i presentar-les davant el jurat.   

El projecte guanyador dels estudiants de cicle formatiu de grau mitjà davant el repte sobre la salut mental ha estat el de l'equip que ha proposat una aplicació mòbil amb un avatar que canvia segons l'estat d'ànim de la persona usuària. Pel que fa al repte sobre les onades de calor, l'equip de cicle formatiu superior guanyador ha estat el que ha exposat l'oferiment d'un servei de consultoria per ajudar als centres educatius a dissenyar i implementar un canvi sostenible en les instal·lacions.  

Segells de reconeixement d'administració oberta