Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 Tarragona i Reus impulsen el projecte formatiu Techtalent per afavorir l'ocupabilitat de les persones joves

Tarragona i Reus impulsen el projecte formatiu Techtalent per afavorir l'ocupabilitat de les persones joves

Tarragona i Reus impulsen el projecte formatiu Techtalent per afavorir l'ocupabilitat de les persones joves

L'objectiu és reorientar la trajectòria professional d'una trentena de joves en atur
04/12/2023

L’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Reus, el Clúster TIC Catalunya Sud (que és una associació empresarial de referència al sector), la Fundació Esplai (una entitat social experta en la gestió de projectes similars en relació amb el sector TIC i amb solidesa demostrada en la gestió d’accions formatives subvencionades) i Global Education Techma Business School (una empresa de formació que disposa d'un lligam molt directe amb les empreses tecnològiques de diversa mida al territori) posen en marxa el projecte Techtalent. Un projecte que consisteix a acompanyar les persones joves participants en la definició d'itineraris professionals dins del sector de la informàtica, mitjançant un programa formatiu de reorientació de trajectòries. L’objectiu és reorientar la trajectòria professional de joves en atur.

Tant l’Ajuntament de Tarragona com el de Reus es faran càrrec de la part d’orientació laboral d’aquest curs, a través de Tarragona Impulsa i IMFE Mas Carandell. Aquest programa formatiu està adreçat a persones de 18 a 29 anys al voltant del sector de la informàtica. La formació disposa de 30 places i conté un programa de 576 hores. Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

La consellera de Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, ha remarcat “el treball en xarxa dels diferents agents per afavorir l’ocupabilitat dels joves i respondre les necessitats de les empreses”. I ha afegit: “Volem donar una dimensió territorial, per això comptem amb la implicació simultània de les ciutats que són capital de les comarques més importants del Camp de Tarragona, com és Tarragona i Reus”.

En la mateixa línia s’ha expressat el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Óscar Subirats, qui ha explicat “la importància d’establir estratègies territorials en l’ocupació”. Subirats ha afegit que “l’objectiu és poder promoure una formació específica per donar sortida a joves en atur a trobar el seu projecte de vida”.

Per la seva part,  el director de l’àrea de Formación y Empleo de la Fundació Esplai ha remarcat que projectes com aquest compleixen moltes de les polítiques europees. “Es tracta de teixir aliances estratègiques  en allò que necessitem per assolir grans reptes”. En la mateixa línia s’ha expressat el director del Clúster TICsud, Sergi Novo, en considerar que Techtalent és un programa ambiciós perquè permet convertir-nos en referents en el sector TIC per al desenvolupament territorial del Camp de Tarragona. Aquest projecte no només és un programa de formació, professionalització i ocupació. És un programa de Desenvolupament Econòmic i Local.

Finalment, la directora de màrqueting i comunicació de Techma Business School, Àngels Garcia, ha senyalat que “hi havia una mancança en formació especialitzada que el territori ha sabut aprofitar. Aquesta és una oportunitat única pel territori”.

Informació del projecte

Per afavorir la inserció, el programa formatiu incorpora els continguts de la família informàtica (IFCD) més demandats per les empreses, amb una part introductòria i una especialitzada, així com també en competències transversals.

Col·lectiu destinatari

30 persones joves d'entre 18 i 29 anys d'edat

  • 15 un grup Tarragona.
  • 15 un grup a Reus.
  • 80 % mínim en situació d'atur (DONO).
  • 20 % màxim inscrites a les OTG per a millora d'ocupació.

Altres característiques

  • Prioritàriament persones en procés de reorientació de les seves trajectòries professionals (també pot entrar com a participants alguna persona que ja tingui coneixements de programació informàtica, però no és necessari).
  • Prioritàriament dones, atès que és un sector que presenta un gran desequilibri de gènere que incideix de forma molt negativa en les seves potencialitats de creixement (però també s'adreça a homes).
  • Prioritàriament persones amb estudis postobligatoris, no necessàriament en el sector tecnològic (poden ser estudiants universitaris, persones amb estudis superiors sense sortida professional, preinscrits/es sense plaça a CFGS d'informàtica o altres especialitats d'FP... )

Més informació i inscripcions al web de Tarragona Impulsa.

Segells de reconeixement d'administració oberta