Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 Tret de sortida a la desena edició del programa Explorer 2023 amb la participació de quaranta estudiants amb ganes d'emprendre

Tret de sortida a la desena edició del programa Explorer 2023 amb la participació de quaranta estudiants amb ganes d'emprendre

Tret de sortida a la desena edició del programa Explorer 2023 amb la participació de quaranta estudiants amb ganes d'emprendre

La iniciativa formativa, que va arrencar ahir, pretén desenvolupar una vintena de projectes professionals
Tret de sortida a la desena edició del programa Explorer 2023 amb la participació de quaranta estudiants amb ganes d'emprendre Sessió inicial de la nova edició del programa. Fotos: Tjerk van der Meulen.
01/02/2023

Aquest dimarts 31 de gener va començar la desena edició del programa Explorer, impulsat per l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb el patrocini del Banc Santander. Aquesta edició, on quaranta seleccionats dels 47 sol·licitants treballaran en una vintena de projectes, compta majoritàriament amb estudiants universitaris, de màster i de cicles formatius especialitzats en humanitats, enginyeria i empresarials. 

El programa va arrancar ahir amb un acte de benvinguda a les persones participants que va comptar amb la presència del conseller de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, qui va destacar que es tracta d’una iniciativa “adreçada a joves d’entre 18 i 31 anys amb ganes de generar un impacte positiu en la societat. El programa està dissenyat perquè els participants es converteixin en part activa del canvi mitjançant projectes econòmicament sostenibles. És una molt bona oportunitat per assentar les bases dels seus projectes”. 

Enguany, el programa combinarà les classes presencials amb sessions virtuals i durant dotze setmanes les persones participants es formaran en emprenedoria per poder construir i validar una idea de negoci compromesa amb els objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 fixats per l’ONU. En aquest sentit, es buscarà la posada en marxa de projectes econòmicament sostenibles en diferents indústries, sectors i tipologies d’organitzacions.

Tots els projectes participants entraran a formar part d’una comunitat global de joves innovadors que va creixent edició rere edició amb la incorporació d’Explorer Space d’altres països com Argentina, Xile, Mèxic, el Regne Unit, Brasil i Uruguai, entre altres. Els projectes finalistes podran participar en l’Explorer Trip, una setmana intensiva de formació en un hub d’emprenedoria de València. 

Aquest programa està promogut per Banc Santander a través de Santander Universitats i coordinat pel Centre Internacional Santander Emprenedoria (CISE), i compta amb la col·laboració, en l’àmbit local, d'entitats públiques i privades.

Segells de reconeixement d'administració oberta