Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2023 Tret de sortida a les taules temàtiques sobre Economia Blava

Tret de sortida a les taules temàtiques sobre Economia Blava

Tret de sortida a les taules temàtiques sobre Economia Blava

En total, es faran tres sessions en marc de la darrera fase de diagnosi del projecte de Planificació Estratègica
11/07/2023

Aquest dimarts s’ha donat el tret de sortida a la primera de les tres taules temàtiques, organitzades pel servei Municipal d’Ocupació - Tarragona Impulsa, amb agents socioeconòmics del territori, en marc del projecte de Planificació Estratègica que s’està executant sota el títol “Diagnosi d’ocupacions, perfils professionals, necessitats formatives i tendències de futur dels sectors econòmics vinculats a l’economia blava a Tarragona i la seva àrea d’influència. Identificació de reptes i definició d’estratègies”.  

Les tres sessions formen part de la darrera fase de diagnosi del projecte i tenen com a objectiu definir propostes aplicables al territori des de la intervenció dels diferents agents. La seva estructura s’ha definit a partir dels resultats obtinguts en els qüestionaris enviats al teixit empresarial i en les conclusions de les més de 20 entrevistes realitzades a agents del territori vinculats a la cadena de valor de l’Economia Blava.   

Les taules temàtiques han començat aquest dimarts 11 de juliol. La primera ha posat el focus en el turisme blau. Hi han assistit representants del GALP Costa Daurada, de les confraries de pescadors i Mercats de Tarragona, clubs nàutics i actors turístics de la ciutat i del territori, així com del sector de restauració i de l’oci vinculat a l’activitat pesquera i cultural.  

Dimecres 12 de juliol, la sessió tractarà sobre empresa, formació i ocupació. S’han convidat empreses de reparació de vaixells i d’altres que ofereixen serveis a la zona portuària, així com representants del Departament de Treball i del Departament d’Educació del govern català, direccions de centres educatius amb oferta formativa vinculada a l’Economia Blava i serveis locals d’ocupació de l’àmbit territorial d’execució del projecte.    

Finalment, la tercera i última de les taules tindrà lloc el dijous 13 de juliol i es parlarà sobre estratègia blava.  S’hi reuniran representants de les patronals ubicades a la ciutat, sindicats, centres d’investigació, Universitats, l’Autoritat Portuària i agents públics del territori que actualment desenvolupen projectes en el marc de l’Economia Blava.    

L’objectiu comú de cadascuna de les taules és el de conèixer l’activitat que cadascú porta a terme, quins són els seus punts forts i febles i quins interessos comuns existeixen a partir de compartir diagnòstics sobre el sector, definir reptes comuns i establir vies de col·laboració. Els resultats que s’espera obtenir és la definició d’una estratègia conjunta per potenciar l’Economia Blava a Tarragona i àrea d’influència que generi noves oportunitats en recerca, coneixement, emprenedoria, creació d’ocupació i riquesa.       

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’ocupació de Catalunya i cofinançat en un 20 % per l’Ajuntament de Tarragona. S’ha sol·licitat en el marc de la convocatòria de Suport i acompanyament a la planificació estratègica del Servei d’Ocupació de Catalunya per a l’any 2022.  

Més informació a tarragona.cat/economiablava

Segells de reconeixement d'administració oberta