Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2024 24 participants del programa Treball als barris han començat a treballar aquest divendres a l'Ajuntament

24 participants del programa Treball als barris han començat a treballar aquest divendres a l'Ajuntament

24 participants del programa Treball als barris han començat a treballar aquest divendres a l'Ajuntament

Les persones contractades han rebut el diploma d'aptitud després dels respectius períodes de formació en les diferents disciplines del projecte
05/04/2024

Aquest divendres han començat a treballar a l’Ajuntament de Tarragona 24 participants del programa Treball als barris, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Tarragona Impulsa, el servei de formació, ocupació i empresa de l’Ajuntament de Tarragona.

Durant el matí d’avui, els participants han rebut la formació en prevenció de riscos laborals prèvia a l’inici de la feina i a les 11 h se’ls ha fet l’entrega dels diplomes d’aptitud que acrediten la formació rebuda en les disciplines per a les quals estan contractats pel consistori tarragoní. L’acte ha tingut lloc a les dependències de Tarragona Impulsa a la Tabacalera i ha estat presidit per la consellera de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, acompanyada per l’equip tècnic del programa.

Adan ha volgut destacar que el programa Treball als Barris “porta onze edicions oferint oportunitats a persones de la Part Alta i Campclar però també a l’Ajuntament, per la qual cosa hi guanya tothom”. La consellera també ha destacat que enguany “el programa incorpora dues monitores d’acompanyament perquè els participants puguin treballar més a fons les aptituds i les competències professionals que facilitin la inserció en el mercat laboral”.

Dels 24 participants, que tenen un contracte de sis mesos a jornada completa del 5 d’abril al 4 d’octubre, 10 estan contractats com a auxiliars subalterns a les dependències de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona i al mateix Ajuntament. Tots ells han realitzat prèviament una formació de 102 hores del curs d’Auxiliar de Subaltern en Instal·lacions Municipals.

D’altra banda, set dels participants comencen avui a fer tasques de peons de neteja, cinc al departament de Neteja Pública i dos al Patronat Municipal d’Esports, després d’haver realitzat una formació prèvia de 137 hores en Neteja d’Espais Públics i Privats.

Finalment, set participants comencen a treballar com a peons de manteniment i rehabilitació, dels quals cinc ho faran a la Brigrada de Neteja Pública i dos més, al Patronat Municipal d’Esports. En aquest cas, l’alumnat ha fet una formació prèvia de 160 h en Manteniment Integral d’Instal·lacions Municipals i Via Pública.

La selecció dels 24 participants es fa des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) entre persones inscrites al SOC com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO), empadronades al barri de Campclar o Part Alta de Tarragona i que hagin complert els requisits que s’estableixen en el programa, que està subvencionat pel mateix SOC en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social - Projecte Treball als barris.

Segells de reconeixement d'administració oberta