Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2024 El Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada explica la convocatòria d'ajuts a l'economia blava

El Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada explica la convocatòria d'ajuts a l'economia blava

El Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada explica la convocatòria d'ajuts a l'economia blava

La reunió tindrà lloc aquest dijous 8 de febrer al Museu del Port de Tarragona
06/02/2024

El proper dijous 8 de febrer a les 17 h al Museu del Port de Tarragona acull l’acte de presentació de la convocatòria d’ajuts per a l’anualitat del 2024 que convoca la conselleria d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació i el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP). La presentació anirà a càrrec del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP Costa Daurada).

La convocatòria vol servir per informar les persones assistents dels procediments a seguir per tal de sol·licitar les ajudes, els tràmits i el calendari de la convocatòria d'acord amb l'Estratègia de Desenvolupament Local Participativa (EDLP) 2023 - 2029 del GALP Costa Daurada. 

Durant l’acte intervindran, Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Clàudia Masdeu, secretaria de la Confraria de pescadors de Cambrils i Gerent del GALP Costa Daurada, Anton Ballvé, responsable de Pesca Marítima de Tarragona dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a Tarragona i Montserrat Adan, primera tinenta d’alcalde a l'Ajuntament de Tarragona i consellera de Turisme, Promoció econòmica i Comerç.

El GALP Costa Daurada

El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada és una agrupació privada basada en la cogestió, sense ànim de lucre i de recent constitució per part d’agents públics i privats dels municipis de Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Calafell. En concret hi formen part les Confraries de pescadors de Cambrils, Calafell, Torredembarra, Tarragona i Compestar com a entitat privada; els Ajuntaments de Cambrils, Calafell Torredembarra i Tarragona i la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona.

El 21 de setembre de 2023 la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya va seleccionar definitivament el GALP Costa Daurada, després de presentar l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu del territori, per al període 2023-2029 amb una assignació pressupostària de 1,95 MEUR.

L’Ajuntament de Tarragona aposta per l’impuls de l’economia blava

El Pla d’Acció de Desenvolupament Socioeconòmic Local i Territorial de Tarragona Impulsa 2023-2026 estipula al seu EIX 2 el “Desenvolupament d’àmbits estratègics”, que té com a objectiu innovar en sectors estratègics tradicionals i desenvolupar projectes per impulsar nous models socioeconòmics a través de la transició ecològica i la transformació digital de ciutadania i empreses, a partir del desplegament del programa “Vinculació amb sectors de proximitat: cultura, comerç, turisme, esports i economia blava”.

Sota aquest paraigua, Tarragona Impulsa desplega la seva acció en tres projectes estratègics: la participació de l'Ajuntament com a soci fundador del GALP Costa Daurada i el desplegament de l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu; la campanya de promoció del Peix de Tarragona; i el projecte de diagnosi en economia blava, presentat el passat mes d’octubre al Teatret del Serrallo.

Segells de reconeixement d'administració oberta