Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2024 Iniciat a Tarragona Impulsa el cicle de ponències 'TGN Digital-Green'

Iniciat a Tarragona Impulsa el cicle de ponències 'TGN Digital-Green'

Iniciat a Tarragona Impulsa el cicle de ponències 'TGN Digital-Green'

La consellera Montse Adan ha donat benvinguda a l’alumnat del programa, que vol ajudar a incorporar la sostenibilitat i la digitalització a la gestió empresarial
 Iniciat a Tarragona Impulsa el cicle de ponències 'TGN Digital-Green' Foto: Joan Carles Borrachero
21/05/2024

Aquest dimarts ha començat a la sala Green de Tarragona Impulsa el cicle de ponències TGN Digital-Green, amb el qual el Servei d’Emprenedoria i Desenvolupament Local de Tarragona Impulsa vol ajudar el teixit empresarial del territori a incorporar les estratègies de sostenibilitat i digitalització a la gestió dels negocis. En l’inici del programa, la consellera de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona ha donat la benvinguda a l’alumnat de la primera ponència.

“Vivim una època de transformació en què la digitalització, la sostenibilitat, el triple impacte i la responsabilitat social corporativa són eines de gestió ja imprescindibles, però davant de l’allau, o fins i tot ‘tsunami’, de normatives i d’informació, des de Tarragona Impulsa volem proporcionar les eines per incorporar aquestes estratègies de la millor manera possible, perquè serveixin a microempreses, pimes, treballadors i treballadores autònoms, emprenedors i emprenedores a ser més competitius” ha manifestat la consellera de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona en la benvinguda als assistents.

La primera ponència “Integra el programari lliure a la teva empresa. Per què no?” ha començat a les 9.30 h i ha anat a càrrec d’Adrià Garcés, director de projectes al Cluster TIC Catalunya Sud. Entre les temàtiques de la sessió, han figurat el programari lliure com a estratègia responsabilitat social corporativa a l'empresa, els recursos de programari lliure per digitalitzar l’empresa, els pros i contres del programari lliure i el programari sota llicència i aspectes sobre la protecció de dades.

El programa TGN Digital-Green s’allargarà fins al 17 d’octubre i constarà d’un total de deu ponències, en les quals s’abordaran múltiples temàtiques que van des de la normativa de sostenibilitat, el conegut com a “triple impacte” (social, econòmic i medioambiental) als negocis, l’economia circular o el propòsit i la comunicació sostenible fins a temes tan d’actualitat com la gestió de dades o la intel·ligència artificial (IA). Totes les formacions aniran a càrrec d’Anthesis i el Clúster TIC Catalunya Sud, especialistes en sostenibilitat i digitalització.

En conjunt, el cicle vol ser un espai de formació, reflexió i escolta de referència sobre les qüestions al voltant de la responsabilitat social corporativa, la sostenibilitat i la digitalització que afecten el món de l’empresa i l’emprenedoria. L’accés és gratuït, amb inscripció prèvia a cada ponència.

Segells de reconeixement d'administració oberta