Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2024 La formació en treballs forestals, principal novetat de la Casa d'Oficis

La formació en treballs forestals, principal novetat de la Casa d'Oficis

La formació en treballs forestals, principal novetat de la Casa d'Oficis

El nou curs d’aquesta formació de Tarragona Impulsa per a joves de Campclar i la Part Alta ja funciona a ple rendiment amb 28 alumnes
La formació en treballs forestals, principal novetat de la Casa d'Oficis Imatge de l’alumnat de l’11a edició de la Casa d’Oficis de Tarragona Impulsa.
05/02/2024

La Casa d’Oficis de Campclar i la Part Alta ja funciona a ple rendiment en aquest curs 2023/2024 després de la seva posada en marxa el passat desembre. 28 alumnes d’entre 16 i 29 anys i empadronats al barri de Campclar i la Part Alta participen en l’11a edició del projecte de Tarragona Impulsa, el servei de formació, ocupació i empresa de l’Ajuntament de Tarragona.

En aquesta edició, els alumnes es formen en tres modalitats:

  • Restauració i Rehabilitació de pintura.
  • Creació de continguts i gestió de xarxes socials,
  • Treballs forestals, que és la principal novetat d’enguany.

“Per primera vegada oferim aquest curs, que en el context de sequera i crisi climàtica és una professió amb una alta demanda i per la qual les administracions hi hem d’apostar”, ha explicat en referència al curs la consellera de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Montse Adan.

El programa de la Casa d’Oficis està dividit en dues fases. Una primera on es prioritza la formació en l’ofici escollit, així com un ensenyament complementari en matèries diverses com ara la prevenció de riscos laborals, la seguretat o l’orientació laboral, entre d’altres; i una segona fase on la prioritat és l’experiència laboral.

Durant la segona fase de la Casa d’Oficis, els alumnes passen a ser treballadors, i passen a posar en pràctica tot allò que han après en la primera fase, mentre es continuen formant. Per aquest fet, els participants són donats d’alta amb contracte en formació com a treballadors de l’Ajuntament. Està previst que aquesta segona fase comenci al maig.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.

Segells de reconeixement d'administració oberta