Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2024 L'Ajuntament i Inserta Empleo renoven el seu compromís amb les persones amb discapacitat

L'Ajuntament i Inserta Empleo renoven el seu compromís amb les persones amb discapacitat

L'Ajuntament i Inserta Empleo renoven el seu compromís amb les persones amb discapacitat

L'acord reestableix un marc de col·laboració per millorar la situació en el mercat laboral del col·lectiu
07/06/2024

La consellera de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, i la secretaria general de Fundació ONCE i Inserta Empleo i directora de Transformació, Excel·lència i Igualtat de Fundación ONCE, Virginia Carcedo, han renovat aquest divendres al migdia el conveni que van signar per primera vegada el 2017 per fomentar l'ocupació de les persones amb discapacitat al municipi.

Tal i com ha explicat la consellera Adan, “aquest conveni és un pas positiu cap a la inclusió i la igualtat d'oportunitats per a les persones amb discapacitat. Amb la renovació, l'Ajuntament busca contribuir a millorar les condicions laborals, la integració i la capacitatació professional d'aquest col·lectiu, en el marc del Pla de Desenvolupament Socioconòmic Local i Territorial. I ho fem gràcies a la col·laboració amb Inserta Empleo, entitat especialitzada en l'atenció a persones amb discapacitat que treballa per millorar la seva formació i integració laboral”.

Per la seva part, Virginia Carcedo ha assegurat que la renovació del conveni “ens permet seguir treballant conjuntament en la millora de l'atenció de les persones amb discapacitat i en la seva inclusió laboral, compartint sinergies i recursos, com és el cas de l'espai cedit per l'Ajuntament en què que Inserta Empleo assessora les persones amb discapacitat que ho necessiten i les ajuda en el camí cap a l'ocupació”.

Carcedo ha afegit que Inserta Empleo compta a Tarragona amb 3.785 persones inscrites en la seva borsa de treball (un 10%, joves amb discapacitat menors de 30 anys). A més, en els dos darrers anys, l'entitat ha gestionat 111 contractes per a persones amb discapacitat, mentre que en els tres últims anys ha organitzat vuit cursos i tallers en els quals s'han format 79 alumnes.

L'acord renovat avui estableix un marc de col·laboració per millorar la situació en el mercat laboral de les persones amb discapacitat mitjançant l'establiment de programes de formació, capacitació, derivació, orientació i inserció de persones amb discapacitat per aconseguir el seu accés a l'ocupació de qualitat.

Un dels objectius del conveni és sensibilitzar els ciutadans, els agents socials i les organitzacions i institucions sobre les capacitats de les persones amb discapacitat. Així mateix, l'acord preveu el disseny conjunt i execució d'accions específiques per a joves amb discapacitat, amb la finalitat d'impulsar la seva incorporació al mercat laboral i conscienciar el teixit empresarial en l'aposta pel talent jove.

 
 

Segells de reconeixement d'administració oberta