Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2024 Prop d'una desena de joves tutelats i extutelats treballen en diverses àrees municipals amb el programa TIF Jove de Tarragona Impulsa

Prop d'una desena de joves tutelats i extutelats treballen en diverses àrees municipals amb el programa TIF Jove de Tarragona Impulsa

Prop d'una desena de joves tutelats i extutelats treballen en diverses àrees municipals amb el programa TIF Jove de Tarragona Impulsa

Les persones participants i responsables de les àrees municipals protagonistes d’aquest projecte s’han trobat aquest dijous
Prop d'una desena de joves tutelats i extutelats treballen en diverses àrees municipals amb el programa TIF Jove de Tarragona Impulsa Foto: Tjerk van der Meulen.
18/01/2024

L’Ajuntament de Tarragona reforça el seu compromís amb el projecte Treball i Formació Línia Joves Tutelats i Extutelats (TIF Joves) liderat per Tarragona Impulsa. Es tracta d’una iniciativa mitjançant la qual un total de 9 joves tutelats i extutelats per la Generalitat de Catalunya d’entre 18 i 20 anys treballen, des del passat desembre, en diferents àrees municipals com són l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), Tarragona Esports i la Xarxa de Centres Cívics. Durant dotze mesos i a jornada completa, els joves, que es trobaven en situació d'atur, assumeixen tasques d'auxiliar de consergeria i manteniment. 

“Apostem fermament per aquest projecte que posa en comú la tasca conjunta d’Esports, IMET i la Xarxa de Centres Cívics sota la coordinació de Tarragona Impulsa per fer-lo realitat. Aquesta coordinació per aconseguir objectius de capacitació i inserció en el món laboral ens fa sentir molt orgullosos com a administració pública i és un magnífic exemple de com les polítiques actives d'ocupació poden contribuir enormement a la inclusió social”, ha manifestat la consellera de Promoció Econòmica, Montse Adan, que aquest dijous s’ha trobat amb els principals protagonistes d’aquesta iniciativa, els i les nou joves incorporats a la plantilla municipal.  

Per la seva banda, el conseller d’Esports i d’Educació, Berni Álvarez, ha expressat que des de Tarragona Esports i des de l’IMET “ens fa molta il·lusió ser part d’aquest projecte que contribueix molt positivament a facilitar la incorporació al mercat de treball a tots aquests joves, treballant transversalment per la seva plena inclusió en la societat”.  

Segons ha manifestat la consellera de Serveis a la Ciutadania, Cecilia Mangini, "per la Xarxa de Centres Cívics, és un pas endavant participar en aquest projecte, atès que els joves en situació d’especial vulnerabilitat estan en llocs d’atenció al públic, preparant espais per les activitats, agafant trucades, derivant a les persones usuàries, etc. En definitiva, aquestes son mesures destinades a afavorir la igualtat d'oportunitats,  potenciant l’autonomia dels joves i generant sinergies entre els serveis, les activitats i els projectes que es desenvolupen als equipaments de proximitat".

Aquesta és la tercera edició del programa TIF Joves liderat per Tarragona Impulsa que té l'objectiu de millorar la situació administrativa de les persones participants i contribuir a la millora de la seva ocupabilitat amb l’assumpció de funcions i tasques professionals relacionades amb el manteniment i la consergeria de diferents espais municipals. Mitjançant aquest programa, adquireixen competències professionals amb formacions transversals i la capacitació en l'àmbit de la logística amb el certificat de professionalitat d'activitats auxiliars de magatzem de 210 hores. A més a més, també es busca incentivar el desenvolupament d’itineraris professionalitzadors, així com promoure les tasques d’intermediació laboral i el suport a la recerca de feina un cop finalitzades les contractacions. Paral·lelament, es fomenta el coneixement dels serveis públics i la presa de consciència sobre els seus propis drets i els de la població en general. 

Els requisits per participar en aquest programa són tenir entre 17 i 21 anys, tenir la condició de persona jove tutelada o extutelada per la Generalitat de Catalunya i estar en situació de demandant d'ocupació no ocupat.

El programa està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i efectuat d’acord amb les condicions establertes al programa Treball i Formació regulat per la Resolució EMT/3145/2023, de 8 de setembre, i l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, modificada per les ordres EMT/68/2022, de 20 d'abril, i EMT/2/2023, de 5 de gener, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al Programa Treball i Formació. I finançat amb càrrec als fons rebuts del FSE Plus de Catalunya 2021-2027.

Segells de reconeixement d'administració oberta