Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2024 Tarragona Impulsa consolida l'aposta pels barris amb un programa de digitalització empresarial

Tarragona Impulsa consolida l'aposta pels barris amb un programa de digitalització empresarial

Tarragona Impulsa consolida l'aposta pels barris amb un programa de digitalització empresarial

Les càpsules formatives per a la comunitat emprenedora "Apropa la digitalització als barris" tindran lloc aquest mes de juny als centres cívics
Tarragona Impulsa consolida l'aposta pels barris amb un programa de digitalització empresarial Foto: Joan Carles Borrachero
04/06/2024

El Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau ha acollit aquest dimarts la presentació de les càpsules formatives "Apropa la digitalització als barris", dins de l'aposta de Tarragona Impulsa per consolidar les seves accions als diferents barris de la ciutat. Es tracta d'un programa formatiu per a la comunitat emprenedora en format de càpsula formativa i en cinc emplaçaments de la ciutat: les mateixes dependències de Tarragona Impulsa i els centres cívics de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Bonavista i Torreforta.

"Conscients que Tarragona és una ciutat amb una configuració urbana dispersa, entenem que aquesta realitat esdevé una oportunitat més per descentralitzar les accions formatives i dur-les allà on es troba el teixit econòmic i social de la ciutat" ha explicat durant la presentació la consellera de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Adan

En paraules de la màxima responsable de Tarragona Impulsa, "La xarxa de centres cívics municipals ens permet apropar accions formatives a aquells barris que disposen d’activitats econòmiques i negocis urbans, així com d’entitats vinculades al desenvolupament local i que, al mateix temps, es troben més allunyats del nucli central de la ciutat de Tarragona".

Les càpsules es faran de 9:30 a 11:30 h, durant una setmana: el 10 de juny, a les dependències de Tarragona Impulsa; l'11, al Centre Cívic Sant Salvador; el 12, al CC Sant Pere i Sant Pau; el 13, al CC Bonavista; i el 14 de juny, al Centre Cívic Torreforta. Les classes s'adrecen a petits negocis i persones autònomes, així com a persones emprenedores i entitats locals i la temàtica se centra en les principals eines digitals que permeten i faciliten la comunicació amb els públics i clients objectiu.

La formació està impartida pel Clúster TIC Catalunya Sud i des de Tarragona Impulsa s'ofereix a les persones assistents un posterior servei d’assessorament amb l’objectiu que es vegin acompanyades durant el procés de digitalització, ja sigui en qüestions d’adopció com de millora. Es pot trobar més informació i formulari d'inscripció al web de Tarragona Impulsa.

La transformació digital com a línia estratègica

Més enllà de les estratègies en matèria de digitalització impulsades des de la UE, des del govern espanyol, i des de la Generalitat de Catalunya, el Pla d’Acció de Desenvolupament Socioeconòmic Local i Territorial 2023-2026 de Tarragona Impulsa defineix línies d’actuació per millorar les competències digitals tant de les persones com de les empreses.

Aquestes línies d’actuació, alineades a les estratègies de digitalització de caràcter supramunicipal, han de contemplar també accions formatives de proximitat, permetent així aterrar les estratègies a peu de carrer, a la porta dels negocis i les entitats. I en especial, per a aquelles persones i negocis que més dificultats poden tenir per proveir-se de recursos i solucions en matèria de digitalització en una societat i una economia cada cop més digitalitzada.
El que és pretén és que el teixit econòmic i social del municipi es vegi acompanyat en aquest procés de constant transformació digital i trobi, en Tarragona Impulsa, una aliança a l’hora de resoldre les necessitats que es deriven del dia a dia de les seves activitats. En aquest sentit, la figura de l'agent d'ocupació i desenvolupament local (AODL) en Transformació Digital hi juga un paper essencial, amb projectes de digitalització als barris o a diferents sectors professionals, com ara la pesca, entre d'altres.

"Apropa la digitalització als barris" està finançat amb recursos de Tarragona Impulsa, mentre que l'AODL en Transformació Digital forma part de les accions subvencionades pel Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta