Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2024 Tarragona Impulsa obre dilluns les inscripcions per al programa d’acceleració empresarial TGN Start-up

Tarragona Impulsa obre dilluns les inscripcions per al programa d’acceleració empresarial TGN Start-up

Tarragona Impulsa obre dilluns les inscripcions per al programa d’acceleració empresarial TGN Start-up

La convocatòria s’adreça a projectes emprenedors que ofereixin solucions innovadores o de base tecnològica al voltant de sectors estratègics com la governança, l’economia circular o la inclusió social
29/02/2024

El servei de formació, ocupació i empresa de l’Ajuntament de Tarragona, Tarragona Impulsa, obre a partir de dilluns 4 de març les inscripcions per al programa d’acceleració empresarial TGN Start-Up, un convocatòria adreçada a noves empreses o projectes emprenedors que ofereixin solucions innovadores o de base tecnològica al voltant de sectors o reptes detectats com a estratègics per a la ciutat.

En concret, el programa identifica com a àmbits la governança de ciutat; el patrimoni, la cultura i el turisme; la capacitació i la inclusió social; l’economia blava; l’economia verda i circular; i les tecnologies de la salut. Tot i això, la convocatòria és també oberta a altres propostes innovadores que donin resposta a una necessitat de mercat.

L’objectiu del programa és acompanyar les start-ups –definides com a empreses de nova creació amb un potencial de creixement ràpid i un enfoc cap a la innovació i la tecnologia— en el seu procés de sortida al mercat o el seu creixement, oferint-los networking amb l’ecosistema de start-ups del territori i capacitació en aspectes com el model de negoci i l’estratègia, la gestió de grups, els aspectes legals, el màrqueting i les vendes o les finances. A més, el programa preveu tres premis econòmics de fins a 4.000 EUR.

Les empreses interessades poden presentar-se a la convocatòria del 4 al 23 de març. A partir d’aquí, del 25 al 28 de març de 2024 es farà un procés de selecció de participants. Finalment, el programa es desenvoluparà d’abril a juliol i el seguiment es farà de setembre a novembre.

 

Continuació de Tarragona Open Future

TGN Start-Up és un programa íntegrament realitzat i finançat per Tarragona Impulsa per donar continuïtat a Tarragona Open Future, el programa d’acceleració empresarial impulsat per Telefónica amb diferents municipis espanyols. Acabat el període de vigència del programa a Tarragona, l’Ajuntament de la ciutat ha decidit “donar continuïtat al programa amb recursos propis pel valor estratègic de la proposta”, segons explica la consellera de Promoció Econòmica, Montse Adan.

Per això, l’Ajuntament, a través de Tarragona Impulsa, “ha destinat per a enguany 25.000 EUR (13.000 per a la gestió i 12.000 més en premis) a donar continuïtat al programa, al qual també dota de personal tècnic de Tarragona Impulsa i de l’Ajuntament i que compta amb una nova imatge, a més del canvi de nom” explica Adan, per a qui “assumir íntegrament la gestió de TGN Start-Up és una aposta i un repte per fer de Tarragona una ciutat més dinàmica, innovadora i tecnològica”.

TGN Start-Up dona així continuïtat a un projecte que, des de la primera edició 2015-2016, ha ajudat a la implantació, el creixement o la creació d’una nova línia de nogoci a 56 start-ups amb projectes innovadors o de base tecnològica a Tarragona.

Adjuntem el díptic del programa. Més informació i inscripcions a TGN Start-up.

Segells de reconeixement d'administració oberta