Esteu aquí: Inici Cultura i festes Servei Municipal de Biblioteques Nosaltres

Presentació

El Servei Municipal de Bibiblioteques neix amb la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer de Torreforta, al voltant de la qual es desenvoluparà la futura xarxa de biblioteques de proximitat.

La nostra missió

Les Biblioteques Municipals de Tarragona esdevenen un punt d'accés a la cultura, faciliten instruments per satisfer les necessitats d'informació, formació i lleure a tota la ciutadania, creen i fomenten l’hàbit de la lectura en infants i adults, donen oportunitats per al creixement personal i creatiu, posen en valor les arts, els descobriments científics, i fomenten la innovació.

El nostre horitzó

Volem augmentar el valor social de les nostres biblioteques en xarxa, promoure la participació i l’aprenentatge dinàmic de la població, fomentar la inclusió, actuar com a eix cultural vertebrador de ciutat, facilitar la col·laboració entre agents culturals del territori, la sostenibilitat dels recursos i esdevenir espais de trobada que fomentin l’accés al coneixement i a la creativitat de manera igualitària.

Els nostres valors

  • L’adaptació amb proactivitat per adaptar-nos a les necessitats canviants de la societat i territori.
  • La cohesió social i l'atenció plena a la diversitat.
  • La col·laboració amb tots els agents culturals, entitats i associacions veïnals i educatives del territori.
  • El compromís amb la cultura i la llengua.
  • La proximitat apropant el servei a la nostra comunitat i fora de l’entorn propi de les biblioteques.

Biblioteca Pepita Ferrer

Equipament cultural, ubicat dins el Centre Cívic de Torreforta, amb un espai diàfan i lluminós de 337 m2 dividit en dues sales: la sala d’adults i la infantil-juvenil, amb 40 punts de lectura. Té un fons de 29.300 documents prestables, que inclou llibres, revistes, diaris, audiovisuals, DVD, CD, així com accés a les noves tecnologies i zona wifi.

La Biblioteca Pública de Torreforta es va inaugurar al juliol de 1990 i forma part del Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya. El 3 d’abril 2020, per reivindicació dels veïns i veïnes, va passar a anomenar-se Biblioteca Pepita Ferrer. En l’actualitat està pendent del trasllat al nou edifici del mercat, on passarà a tenir 1.200 m2.

Qui era Pepita Ferrer?

Escaquista catalana (1938-1993), vuit vegades campiona d’Espanya, primera dona del país en aconseguir la categoria de Mestra Internacional Femenina i molt estimada a barris de Ponent on hi va viure els seus darrers anys.

Biblioteca Sant Pere i Sant Pau

La Sala de Lectura Sant Pere i Sant Pau, inicialment fundada per Caixa de Catalunya, va ser reoberta al públic un cop adquirida per l’Ajuntament de Tarragona, el 12 de febrer de 2007, i la inauguració oficial es va dur a terme el dia 14 d’abril del mateix any. En l’actualitat, es troba tancada al públic i s’està treballant en el pla funcional que permetrà ubicar la futura biblioteca als baixos de l’edifici Sant Magí amb una superfície total de 800 m2.

Segells de reconeixement d'administració oberta