Esteu aquí: Inici Govern Obert Transparència Notícies L'Ajuntament de Tarragona, guardonat pel seu grau de digitalització administrativa

L'Ajuntament de Tarragona, guardonat pel seu grau de digitalització administrativa

L'Ajuntament de Tarragona, guardonat pel seu grau de digitalització administrativa

El reconeixement l'atorga el Consorci de l'Administració Oberta el 21 de març a Barcelona. El consistori tarragoní forma part d'un grup de treball pioner d'un projecte de Dades Obertes als ajuntaments catalans.
21/03/2018

L'Ajuntament de Tarragona ha estat guardonat per al Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC) pel seu grau de digitalització. En concret, la distinció reconeix que el consistori "es troba entre les administracions locals catalanes més destacades". Aquest reconeixement s'atorgarà avui, 21 de març, en la sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en el marc de la celebració del Congrés de Govern Digital Local.

Aquests premis de l'Administració Oberta destaquen l'administració digital als ajuntaments i consells comarcals d'acord amb uns indicadors objectius que proposa el Consorci AOC analitzant les webs dels ens locals i l'ús dels serveis del Consorci AOC. El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i ús dels serveis d'Administració electrònica als ajuntaments catalans. "El Govern Obert és un dels eixos de la transparència municipal, ja que permet la reutilització de la informació per rendir comptes. També és una aposta de l'Equip de Govern Municipal perquè permet desenvolupar millors i nous serveis públics i contribuir a la nova economia i a la reutilització de les dades", remarca el conseller responsable de Serveis Centrals i Noves Tecnologies, Pau Pérez.

Els paràmetres analitzats a l'estudi s'agrupen en sis blocs: informació (carpeta del ciutadà, seu electrònica, perfil del contractant i si publica la informació cartogràfica, entre d'altres), tramitació, intercanvi de dades, signatura electrònica, normativa en matèria d'administració electrònica. Finalment, també valora si l'ajuntament ha adoptat un mètode de treball per digitalitzar la seva gestió interna.

Tarragona, ajuntament pilot en el projecte de Dades Obertes als ajuntaments de Catalunya

Per altra banda, el responsable de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Budi, presentarà amb el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya la ponència del corner AOC on respondrà a la pregunta "Per què pot estar interessat un ajuntament a participar en aquest projecte? El Corner és un espai a peu dret al vestíbul principal en què s'explicaran projectes innovadors que les administracions estan desenvolupant. Es dóna la circumstància que l'Ajuntament de Tarragona forma part d'un projecte pilot en el projecte de Dades Obertes als ajuntaments de Catalunya. El responsable de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Tarragona farà tres ponències més sobre Seguretat Ciutadana Glocal; El Portal de dades obertes de l'AOC: i si fem un pas endavant?; i, finalment, una sobre el servei AudioVídeo Actes per la gestió digital dels Òrgans de Govern de la Corporació.

Segells de reconeixement d’administració oberta