Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2012 Segueixen els actes commemoratius de la guerra del francès.

Segueixen els actes commemoratius de la guerra del francès.

Segueixen els actes commemoratius de la guerra del francès.

Dijous 21 de juny, el professor Sabaté Bosch, pronunciarà la conferència: “L’Església de Tarragona al 1811” i properament es farà l’ofrena floral als Herois
20/06/2012

 

L’Ajuntament i l’Associació Setge de Tarragona 1811, organitzen un seguit d’activitats commemoratives del setge, assalt i repressió dels francesos a la nostra ciutat l’any 1811, així es dóna continuïtat a la programació iniciada l’any passat, i que va coincidir amb el 200 aniversari de l’assalt de les tropes napoleòniques.

“Tarragona va patir intensament la repressió durant la denominada Guerra del Francès i cal que, com a dignes hereus de les tarragonines i tarragonins d’aquella època, recordem els nostres avantpassats i no oblidem uns fets cabdals de la nostra història” ha manifestat el conseller de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater.

Dijous dia 21 finalitza el cicle de conferències que s’ha organitzat des de l’Ajuntament i l’Associació Setge de Tarragona 1811 per donar a conèixer detalls del setge. Aquesta darrera intervenció anirà a càrrec del Dr. Josep-Maria Sabaté Bosch, professor emèrit de la URV, que parlarà sobre “L’Església de Tarragona al 1811”. La conferència es farà a la Sala d’Actes de l’Ajuntament a partir de les 19:30 h.


Ofrena floral: Crida als timbalers, dijous 28 de juny

D’altra banda, es fa una crida als timbalers després de l’ofrena floral al Monument dels Herois, a la Rambla Nova, per tal que es repeteixi la desfilada popular acompanyada dels timbalers fins al Pla de la Seu, on es dipositaran espelmes i es retrà homenatge als defensors de la ciutat mentre repiquen les campanes de la Catedral.

L’any passat hi van participar 1.200 persones i enguany es pretén arribar a les 2.000. Els organitzadors conviden a participar en aquest acte a totes les entitats i associacions de la ciutat, sigui de forma activa, amb timbalers de l’entitat o amb la participació a l’ofrena floral. Es recomana anar vestit amb pantalons negres i camisa o samarreta blanca.

Aquest acte institucional, que serveix de cloenda, és el proper dijous dia 28 de juny a les vuit del vespre.

Les confirmacions es poden fer arribar a la següent adreça electrònica: ass.setgetarragona1811@tinet.cat

Segells de reconeixement d’administració oberta