Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Difusió Activitats Activitats i projectes Projectes audiovisuals 30 anys de l'atemptat de l'Enpetrol

La nit que fugí el silenci

L’any 2016 vam iniciar la sèrie de vídeos titulats De la Biblioteca a la ciutat per tal de donar a conèixer, a través de les imatges del fons i dels propis usuaris i investigadors, la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona (BHMT).

El mes de juny, coincidint amb l’aniversari, vam penjar el vídeo titulat L’atemptat d'Enpetrol, 12 de juny de 1987. Hi intervenien Lluís Milián, fotògraf del Diari de Tarragona que va treballar aquella nit, i Sandra Pascual, estudiant, que va realitzar el seu treball de recerca de batxillerat sobre aquest fet.

Va ser el vídeo de la sèrie més vist i comentat. Diverses persones ens van explicar els seus records i ens van facilitar informació sobre aquella nit.

Per commemorar el trentè aniversari de l'atemptat, vam proposar a la Vera Llombart Sanjuan, alumna de comunicació audiovisual de la URV en pràctiques a la BHMT, la realització d'un documental.

En aquest documental s'hi entrevisten set persones que van viure intensament i des de diferent perspectiva la nit del 12 de juny del 1987: Juan Martín, educador de la Universitat Laboral; Rosa Queralt, coordinadora d’urgències de Joan XXIII; Fèlix Llovell, cap de Protecció Civil; Enric Pujol, periodista; Óscar Cadiach, bomber voluntari; Àngel Juárez, president de l’Associació de veïns de Riu Clar, i Encarna Rodríguez, doctora en comunicació per la URV.

Son, però, molts els tarragonins que recorden aquella nit. Per tal que tothom que volgués pogués explicar-ho, vam iniciar una campanya a través de les xarxes socials en què preguntàvem: Què feies la nit de l’atemptat d’Enpetrol? La crida va tenir una molt bona resposta així com el tràiler del documental.

El 6 de juny de 2016 es va projectar el documental i un cop finalitzada la projecció s'inicià el debat "La comunicació 30 anys després", amb la intervenció d’Encarna Rodríguez, doctora en comunicació; Xavier Abelló, periodista i director de TAC 12; Josep Bertran, cap de comunicació de Repsol, i Jordi Bertran, gestor cultural, com a moderador.

 

Més informació

Segells de reconeixement d'administració oberta