Esteu aquí: Inici Patrimoni Arxiu municipal Memòria democràtica Exposicions Federico García Lorca i Tarragona (1935-1936)

Federico García Lorca i Tarragona (1935-1936)

El novembre de 2015 es va inaugurar a l’Arxiu Històric l’exposició "Federico García Lorca i Tarragona (1935-1936)". Aquesta mostra va girar a l’entorn del 80è aniversari de les dues visites que el poeta va fer a la ciutat fa vuitanta anys.

La primera visita va ser durant la Festa de Santa Tecla del 23 de setembre de 1935. Aquell dia, Federico García Lorca, com ell mateix va relatar més tard al periodista Lluís de Salvador, es va submergir en l’ambient propi de la nostra cultura popular: la processó religiosa, el seguici dels gegants i nanos, l’actuació de la Colla Vella dels Xiquets de Tarragona i el Ball de Bastons. L'escriptor també va aprofitar la seva estada per recórrer temples i museus, amb un interès especial pel passeig Arqueològic i, aconsellat pel músic Manuel de Falla, pel Mèdol.

Poc després de la seva primera visita, el dia 13 de novembre de 1935, Federico García Lorca va tornar a la ciutat. En aquesta ocasió, però, ja no ho va fer com un visitant anònim sinó per assistir a l’estrena de La dama boba, una peça teatral de Lope de Vega de la qual havia escrit l’adaptació moderna. L’obra estava interpretada per la mateixa companyia de Margarida Xirgu, i l’èxit fou aclaparador.

> Accés al díptic de l'exposició
> Accés a l'exposició virtual

Segells de reconeixement d'administració oberta