Als herois de Tarragona 1811

Dirigit per Manuel Ros i produït per Josep Maria Buqueras, amb l’objectiu de donar a conèixer la història del setge i ocupació de Tarragona durant la Guerra del Francès. En poc més de 17 minuts conté entrevistes a historiadors i membres de l’Associació Setge de Tarragona 1811, i fa un recorregut pels llocs més emblemàtics de la ciutat que van ser testimonis del que va succeir fa 200 anys.


1811 – 2011 Bicentenari del setge de Tarragona

Audiovisual de les jornades de reconstrucció històrica i de l’acte i la desfilada popular, celebrats els dies 25, 26 i 28 de juny de 2011, en el marc del Bicentenari del setge de Tarragona a la Guerra del Francès, produït i realitzat pel Servei d’Arxiu i Documentació Municipal i la col·laboració de TAC 12.


El Batalló Infantil de l’any 1961

L’any 1961 es va commemorar el 150 aniversari del setge de Tarragona de 1811. Una de les activitats que es van dur a terme aquell any va ser la creació d’un Batalló Infantil, de la mateixa manera que s’havia fet durant la celebració del centenari de l’any 1911. Hi van participar 148 nens i una nena que tenien entre 7 i 12 anys. El Batalló va estar present a les ofrenes florals al monument dels Herois de 1811 a la Rambla Nova i en el Pla de la Seu

L’audiovisual compta amb imatges dels fotògrafs professionals R. Vallvé, R. Chinchilla i V. Canadell, així com amb les imatges en moviment de Joan Olivé.

Fins al 30 de setembre aquest audiovisual es projecta a l’exposició “Records: 50 anys del Batalló Infantil creat per a la commemoració del 150è aniversari del setge”, a Casa Castellarnau (c. Cavallers, 14).

Per a més informació:


L'audiovisual El setge de Tarragona 1811, dirigit per Mario Pons i coordinat pel Servei d'Arxiu i Documentació Municipal, s'ha produït per a ser projectat en el Centre d'Interpretació del Setge, que s'inaugurarà en el passeig Arqueològic el proper mes de maig.

Segells de reconeixement d'administració oberta