Esteu aquí: Inici Fons de la Biblioteca Llegat Rafael Nadal i M. Lluïsa Malé

Llegat Rafael Nadal i M. Lluïsa Malé

Tratado del hombre

Rafael Nadal i Company (Palma de Mallorca 1917 - Tarragona 2008) va ser advocat i senador. S'inicià com a advocat l'any 1943 i exercí durant seixanta anys, en el torn d'ofici. Fou membre fundador i president de l'Agrupació de Juristes Tarragonins, creada l'any 1991.

Els darrers anys de la dictadura va ser un militant antifranquista, cofundador de l'Assemblea de Catalunya. Va militar al PSC-PSOE i va ser elegit senador per Tarragona en les eleccions generals de l'any 1979 i de 1982.

L'any 1993 Rafael Nadal i M. Lluïsa Malé van fer donació a l'Ajuntament de Tarragona d'una col·lecció de béns mobles i documentals. Els primers es troben dipositats a la Casa Castellarnau. Entre la documentació destaca una col·lecció de 13 gravats antics de Tarragona que es conserven al Museu d'Història i una col·lecció de llibres que es poden consultar a la Biblioteca Hemeroteca Municipal. Es tracta d'un llegat petit quant al nombre de publicacions, 155 títols, però molt interessant perque són llibres dels quals no disposàvem a la biblioteca. Entre els més antics destaquen Tratado del hombre (1594), Constitutions y altres drets de Cathalunya (1588) i Resumen i iustificacion de las pretensiones del muy illustre cabildo (1689).foto Tratado del Hombre

La Generalitat li atorgà la medalla Francesc Macià al mèrit i al treball. També va rebre la insignia de plata d'Aviadors de la República.

L'any 1996 publicà Més de mig segle en el torn d'ofici i altres records, obra en què relatava fets viscuts com a protagonista o espectador.

> Consulteu-ne el catàleg Nadal-Malé

Segells de reconeixement d'administració oberta