Bicentenari Guerra del Francès

Esteu aquí: Inici Actes i conmemoració Notícies El Palau acull l'exposició “Goya. Gravats: capritxos i desastres"

El Palau acull l'exposició “Goya. Gravats: capritxos i desastres"

La mostra es pot veure fins al diumenge 10 d'abril
05/04/2011

El Palau acull fins el proper 10 d'abril l'exposició “Goya. Gravats: capritxos i desastres", que mostra les dues primeres sèries de gravats de l'artista Francisco Goya.

L'exposició s’emmarca dins del programa d’actes “1811. Tarragona assetjada” de commemoració del Bicentenari del setge a Tarragona durant la Guerra del Francès.

Els Capritxos, primera sèrie de gravats de Goya, està considerada una obra mestra de l'art europeu en què l'artista presenta una visió satírica de la cort, l'exèrcit i l'església espanyoles de finals del segle XVIII. Aquesta col·lecció de gravats s'avança a la seva època tant en la temàtica com en l'expressivitat de les imatge.

En la sèrie Els Desastres de la Guerra, Goya dóna testimoni de les atrocitats comeses per ambdós bàndols durant la invasió de les tropes napoleòniques a Espanya l'any 1808. En els gravats es pot apreciar la misèria, la fam, la mort i l'horror de la guerra.

Es tracta d'una de les col·leccions de Capritxos i Desastres editades el 1937 de les quals a hi ha dues sèries a Catalunya: al Museu de Mataró i a la Biblioteca de Catalunya. També n’hi ha a Londres (Victoria & Albert Museum), Biblioteca Nacional de Madrid, Fundació Juan March, Fuendetodos, Museu del Prado (que els ha cedit en exposició al Museu Reina Sofia) i diverses en propietat d’entitats financeres, entre elles la de la Caja de Ahorros del Mediterráneo-CAM.

“Goya. Gravats: capritxos i desastres" és una exposició itinerant de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM).

Entrada

  • Entrada gratuïta.
  • Horari: de dimarts a diumenge d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal