Bicentenari Guerra del Francès

Esteu aquí: Inici El setge de Tarragona La recuperació de Tarragona Segle XX

Segle XX

Segle XX

El maig del 1909 es col·locà una làpida a la façana del palau Arquebisbal. En aquest acte hi assistí la baronessa de Reding i Rodolf de Reding, descendents del general, i també representants del parlament suís.

Làpida commemorativa inaugurada el 1911, amb motiu del centenari del setge a TarragonaPer commemorar el primer centenari del setge, el 1911, es realitzaren en diverses activitats tant culturals com cíviques o religioses en diferents indrets emblemàtics. Es realitzà una exposició d’objectes històrics de la guerra i es feu una representació d’un batalló infantil espanyol del 1811. També es descobrí una làpida commemorativa de metall repujat al pla de la Seu. I finalment, s’inaugurà el monument als Herois reduït aleshores a la base.

Cinquanta anys després, per commemorar el 150è aniversari, el 1961, es llegí un pregó del periodista Lope Mateo, s’exposaren tapissos i s’oficià una missa a la Catedral. També es féu un homenatge a l’exèrcit amb lliurament d’un pergamí, una processó cívico-militar que es dirigí cap a la Rambla Nova per dipositar una corona de llorer al monument dels Herois; s’inaugurà una exposició d’objectes de la guerra; i també es pronuncià una conferència titulada “Teoría y significado histórico de la guerra de la Independencia”, del catedràtic de la Universitat de Saragossa Antonio Serrano Moltalto.


© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal