• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2011 Capsa de sabates 2.0

Capsa de sabates 2.0

L'àlbum de fotografies familiars de Tarragona
03/02/2011

El projecte Capsa de sabates 2.0, l’àlbum de fotografies familiar de Tarragona, està coordinat per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona i promogut pel professor Francesc Perramon amb qui ha col·laborat un grup d’alumnes d’Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili.

Capsa de sabates 2.0 és un espai web on els ciutadans poden guardar i compartir les seves fotografies familiars. La mecànica és tan senzilla com obrir una carpeta i guardar aquelles fotos familiars seleccionades. Però, a més a més, l’usuari d’aquesta web pot adjuntar a cada fotografia aquelles històries i memòries que suscita la imatge.

Les fotografies domèstiques formen part de la memòria més valuosa de cada persona i de cada família i Capsa de sabates 2.0 permet guardar-les per al futur i dialogar amb elles entre les diverses generacions d’una família, actuals i futures. És també una forma de crear una memòria col·lectiva de les famílies que han viscut a Tarragona i, en definitiva, de construir la memòria col·lectiva de la ciutat.

Paral·lelament a l’exposició "En capsa de sabates", que s’està exhibint al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, aquesta web, administrada per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, vol ser el complement i la continuïtat d’aquest projecte de recollir, conservar i compartir fotografies domèstiques dels tarragonins. Inicialment, la web ja compta amb prop de 50 àlbums familiars i més de 600 fotografies domèstiques i a partir d’ara tothom que ho vulgui podrà incorporar les seves fotografies familiars.

Enllaç web: http://capsadesabates.tarragona.cat/

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal