Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2012 El dilluns dia 17 s'inauguren les noves instal·lacions de l'Arxiu

El dilluns dia 17 s'inauguren les noves instal·lacions de l'Arxiu

El dilluns dia 17 s'inauguren les noves instal·lacions de l'Arxiu

L’acte comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de Ramon Alberch, director de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant la inauguració, els assistents podran visitar les dependències de L’Arxiu.
14/12/2012

 

El dilluns,17 de desembre a les 6 de la tarda, a la sala d’actes de la planta 2 del M2 de l’Espai Tabacalera (av. Vidal i Barraquer), l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el subdelegat del Govern Jordi Sierra inauguraran les noves instal·lacions de L’Arxiu a la Tabacalera. L’acte comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de Ramon Alberch, director de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant la inauguració, els assistents podran visitar les dependències de L’Arxiu.

L’Arxiu és el nou equipament cultural que s’encarrega de gestionar, custodiar, difondre i fer accessible a la ciutadania el patrimoni documental de la ciutat de Tarragona. Està adscrit al Servei d’Arxiu i Documentació Municipal de l’Ajuntament de Tarragona i consta de tres seccions:

  • Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona (AHCT)

Conserva i gestiona els documents generats i rebuts per l’Ajuntament de Tarragona, des del segle XIII fins el segle XX. Així mateix, custodia els fons i les col•leccions documentals de particulars, entitats i organismes vinculats a la ciutat de Tarragona.

  • Arxiu Administratiu i Gestió Documental (AAGD)

Desenvolupa el sistema de gestió documental de l’Ajuntament. Acull i gestiona els documents que provenen de les oficines, les empreses i els organismes municipals.

  • Centre d’Imatges de Tarragona (CIT)

Gestiona, tracta i difon la documentació en imatge de la ciutat, amb l’objectiu de conservar, fomentar, oferir i divulgar aquest patrimoni documental.

L’Arxiu consta de tres plantes de 780 m2, en dues de les quals es distribueixen els dipòsits documentals amb capacitat per a 8.500 metres lineals de documentació, ampliable a 2.500 metres lineals més. També es disposa d’un dipòsit d’arxiu per a fotografies, audiovisuals i documentació electrònica, amb control permanent de temperatura i humitat. Tot plegat amb els sistemes de seguretat preceptius per a garantir la preservació d’un patrimoni que es compon de 8.000 metres lineals de documentació, prop de 800.000 fotografies i documents audiovisuals. A la segona planta de L’Arxiu s’ubiquen els serveis que s’ofereixen al ciutadà i es distribueixen en un espai expositiu, sala de consulta equipada amb wifi, biblioteca auxiliar i sala d’actes.

Els ciutadans poden accedir als fons de l'Arxiu presencialment, a través del web http://arxiu.tarragona.cat, demanant informació al e-mail arxiu@tarragona.cat o bé al telèfon 977 296 230.

D’una banda, L’Arxiu és un nou equipament cultural en el qual a més de conservar i difondre el patrimoni documental de la ciutat hi haurà una projecció exterior mitjançant la qual es programaran exposicions, projeccions, conferències, cursos, visites guiades i activitats de les escoles. Per l’altra, L’Arxiu millorarà el servei d’accés dels ciutadans a una part de la documentació administrativa, com les llicències d’obres i activitats, atès que podran anar directament a L’Arxiu a consultar-ho estalviant tràmits i temps. Des del dia 22 d’octubre, data en la qual es van obrir els nous serveis, més de 400 persones han anat a L’Arxiu, bé a consultar documentació o per assistir a diferents activitats que s’han celebrat.

L’obra ha estat finançada pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) i ha tingut un cost total de 2.100.000 euros, atorgats l’any 2010 com una part de tot el projecte de la Tabacalera.

Segells de reconeixement d'administració oberta