Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2012 Ingrés del fons fotogràfic Víctor a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona

Ingrés del fons fotogràfic Víctor a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona

Ingrés del fons fotogràfic Víctor a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona

El fotògraf tarragoní cedeix imatges de la vida social, econòmica, esportiva i política, entre d’altres, realitzades durant els anys 1975 i 2010.
Ingrés del fons fotogràfic Víctor a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona Víctor Martínez retocant una fotografia
11/05/2012

El proper dimarts, dia 15 de maig, a les 12 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona tindrà lloc la roda de premsa sobre la cessió del fons fotogràfic Víctor a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona de l’Ajuntament de Tarragona. En el transcurs de l’acte, la consellera de Cultura, Patrimoni i Festes, Carme Crespo, i el fotògraf Víctor Martínez Cisterna, signaran el conveni de dipòsit del fons fotogràfic. També es projectarà un breu audiovisual sobre el fons.

El fotògraf professional Víctor Martínez Cisterna va néixer a Tarragona l’any 1933, fill d’una família modesta que tenia set fills. Com a primogènit, Víctor Martínez es va haver de posar a treballar ben aviat, cap a l’any 1948, com a aprenent retocador d’imatges en l’establiment de fotografia de Valentí Canadell Prats. Entre 1959 i 1975, Víctor Martínez exercí com a fotògraf a Riudoms, però a partir de l’any 1966 s’instal·larà amb tota la família a Tarragona. Després de diferents associacions empresarials, l’any 1975 obrirà el seu propi establiment fotogràfic a Tarragona, en els baixos del número 26 de l’Avinguda de Catalunya.

El fons fotogràfic que Víctor Martínez ha cedit a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona aplega les fotografies realitzades entre els anys 1975 i 2010. Trenta-cinc anys de carrera professional que han generat prop de 187.000 negatius.  Les imatges corresponen principalment a reportatges socials, però també, entre d’altres, a instal·lacions d’indústries químiques o de l’àmbit portuari, així com fotografia publicitària, esdeveniments festius i esportius o campanyes per a les eleccions municipals.

Segells de reconeixement d’administració oberta