Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2015 L'antropòleg Federico Bardají dóna a l'Ajuntament el seu recull hemerogràfic sobre el barri de Bonavista

L'antropòleg Federico Bardají dóna a l'Ajuntament el seu recull hemerogràfic sobre el barri de Bonavista

L'antropòleg Federico Bardají dóna a l'Ajuntament el seu recull hemerogràfic sobre el barri de Bonavista

El fons consta de 14 arxivadors amb reculls de premsa de diaris i revistes del barri de Bonavista des dels anys cinquanta fins a l’actualitat
21/01/2015Aquest matí s’ha signat l’acord per a la donació del fons de l’antropòleg Federico Bardají a la Biblioteca Hemeroteca Municipal, que consta de 14 arxivadors amb reculls de premsa de diaris i revistes del barri de Bonavista des dels anys cinquanta fins a l’actualitat. La documentació que ara dóna a la Biblioteca Hemeroteca Municipal permet complementar i ampliar el fons municipal i la seva pròpia donació, ja que se suma a la que ja va fer l’any passat, amb un altre recull hemerogràfic de 18 arxivadors sobre altres barris de la ciutat com són la Part Alta (1965-2012), Serrallo (1989-2012), Torreforta (1950-2012), La Granja (1970-2002), Sant Pere i Sant Pau (1989-2012), Riu Clar (1966-1995), Camp Clar (1968-2012) i Sant Salvador (1989-2012).

En resum, aquesta vegada són 14 arxivadors amb retalls de premsa de publicacions, d’àmbit local i nacional, en molts casos de capçaleres actualment desaparegudes, ordenat i classificat temàticament que parlen de Bonavista. També inclou un altre tipus de material imprès com programes, cartells i fulletons sobre l’activitat cultural, social i política del barri. Tota la documentació li ha servit per a l’elaboració del llibre Bonavista. Una biografia social, que actualment es troba en una campanya de micromecenatge per tal d’obtenir el finançament necessari per a la publicació.

Els grans àmbits en què es troba distribuïda la documentació, que a partir d’ara estarà a l’abast dels investigadors i públic en general que la vulguin consultar, són: moviments socials (associacions de veïns, dones, gent gran, les lluites ciutadanes...); serveis socials i salut; educació (CEIP, IES...); cultura (associacions culturals, festes del barri, centre cívics, música...); comerç; esport; transport públic; religió, i espiritualitat.

Els llibres i articles que ha publicat en relació amb el mateix tema i gràcies a la seva tasca com a documentalista són:

  • Los barrios de Tarragona: una aproximación antropológica. Ajuntament de Tarragona, 1987
  • Barri de Camp Clar. Publicacions de l’ Abadia de Montserrat, 1990
  • Riuclar. Moviment i transparència. El Mèdol, 1991
  • Habitatge i convivència al Baix Camp: Immigrants en la línia de flotació. El Mèdol, 2003
Segells de reconeixement d'administració oberta