Esteu aquí: Inici Patrimoni Patrimoni documental Arxiu Notícies Notícies 2018 Ramon Segú Chinchilla rebrà el diploma al Mérit Cultural

Ramon Segú Chinchilla rebrà el diploma al Mérit Cultural

Ramon Segú Chinchilla rebrà el diploma al Mérit Cultural

El Consell Plenari iniciarà demà l'expedient per a distingir al fotògraf tarragoní
17/05/2018

Demà 18 de maig, el Consell Plenari porta a aprovació l’inici de l’expedient per atorgar el diploma el Mèrit Cultural al fotògraf tarragoní Ramon Segú Chinchilla. Es tracta d’un reconeixement a la seva tasca professional com a fotoperiodista, així com per la cessió gratuïta de tot el fons fotogràfic Chinchilla  a l’Ajuntament de Tarragona, per a la seva conservació i difusió en el Centre d’Imatges de Tarragona/L’Arxiu.

Ramon Segú Chinchilla va ser la tercera generació de la línia de fotògrafs de l'establiment Chinchilla, iniciada per Gerard Chinchilla Berenguer i continuada per Ramon Segú Palau. A l'edat de quinze anys s’inicià en les tasques que comporta l’ofici del fotoperiodisme, professió que va exercí per a mitjans escrits com Diari de Tarragona, El Correo Catalán, Tele/expres, El Noticiero Universal o per les agències Europa Press i l’Agència Fiel, així com col·laboracions més puntuals amb revistes de turisme i de viatges. Paral·lelament, durant aquests 40 anys de professió, Ramon Segú Chinchilla assumirà els encàrrecs que rebrà l’establiment, tant de fotografia d’estudi i com de reportatge social.

El dia 6 de novembre de l’any 2013, va cedir de manera oficial el fons fotogràfic generat i conservat per l’avi, el pare i el fill de la casa Chinchilla, a l’Ajuntament de Tarragona per a la seva gestió i custodia en el Centre d’Imatges de Tarragona del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal.  Imatges que il·lustren i expliquen l’evolució registrada durant cent anys, des de la Tarragona decimonònica immersa en una economia precapitalista fins a la consolidació d’una de les àrees industrials i turístiques més actives i dinàmiques de Catalunya.

Segells de reconeixement d’administració oberta