Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament atorga el Premi Tàrraco a la defensa del Patrimoni al Congrés Tarraco Biennal

L'Ajuntament atorga el Premi Tàrraco a la defensa del Patrimoni al Congrés Tarraco Biennal

L'Ajuntament atorga el Premi Tàrraco a la defensa del Patrimoni al Congrés Tarraco Biennal

L'alcalde Pau Ricomà destaca que amb la cita biennal "ens reafirmem en la capitalitat de l'arqueologia a nivell de país"
L'Ajuntament atorga el Premi Tàrraco a la defensa del Patrimoni al Congrés Tarraco Biennal Foto: Tjerk van der Meulen.
30/11/2022

Aquesta tarda l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha lliurat el Premi Tàrraco a la defensa del Patrimoni Mundial a la Tarraco Biennal.  Aquest guardó es dona el mateix dia de la celebració, ara fa 22 anys, del nomenament per part de la UNESCO, del Conjunt Arqueològic de Tarraco com a Patrimoni Mundial.  

Durant l’acte, que s’ha fet entrega del guardó a diversos representants que organitzen aquest Congrés a la ciutat des del 2011, l’alcalde ha volgut agrair la tasca d’un conjunt d’experts que un bon dia van pensar en què seria interessant comptar amb aquest certamen. “De la mateixa manera que ara fa 22 anys la ciutat es va mobilitzar per aconseguir ser Patrimoni Mundial, amb el mateix compromís i rigor, uns anys més tard va ser el vostre torn com una gran demostració del treball que es fa dia a dia pel patrimoni de la ciutat”, ha apuntat l’alcalde. “Amb la Tarraco Biennal” ha conclòs, “ens reafirmem en la capitalitat de l’arqueologia a nivell de país i fem que molta gent ens vingui a conèixer i parli de nosaltres i la nostra ciutat”.  

El Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, Tarraco Biennal, és una cita biennal amb el patrimoni que es plasma amb un congrés cada dos anys i l'acta editada en llibre l'any següent i que neix de la iniciativa de la Fundació Privada Mútua Catalana. En la seva glossa el conseller de Patrimoni de l’Ajuntament, Hermán Pinedo, ha destacat “la suma de voluntats de fer un certamen amb rigor acadèmic i aval científic, que han servit i serviran per a la recerca i millora del nostre patrimoni”.  

Així mateix, el Congrés compta des de primer dia, amb el suport i la coorganització de les principals institucions lligades a la conservació del patrimoni històric i arqueològic de la ciutat, com són la Universitat Rovira i Virgili (URV), L'Institut d'Arqueologia Clàssica (ICAC), la Reial Societat Arqueològica (RSAT), la Generalitat de Catalunya, el Museu Diocesà i l'Ajuntament, entre d'altres organismes, a qui se’ls ha fet el reconeixement en el seu conjunt. 

En representació de tots ells, ha parlat el catedràtic d’Arqueologia Clàssica de la URV, Joaquín Ruiz de Arbulo, que ha destacat el compromís de tots ells “que aquest Congrés es mantingui en el futur i compti any, rere any, amb temes de projecció i d’interès tant per a investigadors com per al públic en general”. També ha volgut deixar palès que aquest “és un bon exemple del contacte permanent entre totes les institucions per treballar dia a dia per la nostra ciutat”.  

Segells de reconeixement d'administració oberta