• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Tarragona commemora la Declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat

Tarragona commemora la Declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat

El diumenge 3 de desembre la ciutat obrirà i farà reviure els recintes patrimonials amb recreacions històriques i música en viu.
23/11/2017

L’Ajuntament de Tarragona commemora el 17 aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial. El diumenge dia 3 de desembre s’obriran a la ciutadana amb una jornada de portes obertes tots els recintes patrimonials de la ciutat com són les Muralles, el Pretori, el Circ, l’Amfiteatre i el Fòrum de la Colònia, als que s’hi sumaran el Museu Nacional Arqueològic, el Museu i la Necròpolis paleocristians i les vil·les romanes de Centcelles i els Munts. Durant el matí, a més de l’accés lliure i gratuït, també es podrà gaudir de les “Històries de Tàrraco”, recreacions històriques per veure i sentir com vivien alguns dels habitants de l’Antiga Tàrraco. Des de les 11 i fins a les 14.30 h es podran veure recreacions com els gladiadors a l’Amfiteatre, les supersticions i màgia en una ciutat romana al Circ i les religions i sacerdocis d’època romana al Pretori.

Recitals de música

Com a novetat d’aquest any, l’Escola Municipal de Música i El Tecler també participen en els actes de celebració i oferiran recitals de música en viu a diferents punts de la Part Alta. Així a les 11.30 h, a l’entrada de les Muralles, alumnes de l’AMTP El Tecler interpretaran peces castelleres; a les 12.40 h seran els alumnes de l’Escola Municipal de Música els que interpretaran el Cant dels Ocells a l’Amfiteatre, himne de la ONU, i les actuacions musicals clouran al Fòrum de la Colònia a les 13.30 h on es podran sentir cançons de la Patum de Berga, també declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

De Tarragona a Tournai

El Museu Bíblic s’afegeix als actes, oferint, el mateix diumenge, una visita comentada a l’exposició “De Tarragona a Tournai: l’arqueologia de les primeres catedrals d’Europa” i a la noves descobertes arqueològiques al pati del museu. La tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que “els actes de la setmana del Patrimoni Mundial tenen com a principal objectiu celebrar la declaració del conjunt de Tàrraco com a Patrimoni de la Humanitat i apropar i donar difusió entre la ciutadania de la gran riquesa patrimonial de la nostra ciutat.”

Premi Tàrraco

El dia 30 de novembre, es lliurarà la distinció municipal Premi Tàrraco en reconeixement a l’entitat o persona que durant l’últim any hagi dut tasques a favor de la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni mundial de la ciutat. En aquesta segona edició, el guardó és per a la Fundació Privada Mútua Catalana. L’acte de lliurament serà a les 18 h a la Sala del Sarcòfag d’Hipòlit del Pretori.

Congrés d'arqueologia i fòrum de turisme arqueològic

Juntament amb els actes oberts a la ciutadania, la celebració de la declaració de Patrimoni Mundial també comptarà amb dos actes dedicats a l’àmbit professional i tècnic de l’arqueologia. Per una banda, el dilluns 27 es durà a terme la presentació de les actes del III Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, organitzat per la Fundació Mútua Privada. En l’acte, que es realitzarà al Museu Bíblic a les 19 h, el doctor Joan Domènech Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans, pronunciarà la conferència “El mar de Tarragona fa dos mil·lenis”. El dijous dia 30 de novembre, El Seminari acollirà el Fòrum de Turisme Arqueològic. La jornada reunirà experts que debatran al voltant de les noves tendències del turisme i es fixaran estratègies per emocionar amb el patrimoni.

Vegeu a la nota de premsa tot el programa d'activitats (PDF)

Comparteix

Museu d'Història de Tarragona - Casa Castellarnau – C. dels Cavallers, 14 – 43003 Tarragona

Tel. 977 242 220 - mht@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal