• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Patrimoni Museu d'Història Notícies Una teula amb una inscripció històrica, nova peça del mes de 'Quan els objectes parlen'

Una teula amb una inscripció històrica, nova peça del mes de 'Quan els objectes parlen'

Es presentarà avui, dimecres 3 d'octubre, a les 6 de la tarda a la Casa Castellarnau
Una teula amb una inscripció històrica, nova peça del mes de 'Quan els objectes parlen' Postal de la peça del mes.
03/10/2018

La proposta divulgativa del Museu d'Història 'Quan els objectes parlen' presenta una nova peça del mes per aquest octubre, es tracta d'una teula amb la particularitat de tenir una inscripció històrica. La peça estarà exposada al públic al pati de la Casa Castellarnau i, com cada primer dimecres de mes, avui a les 6 de la tarda un tècnic de Patrimoni Històric en farà la presentació pública on posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric.

La teula que s'exposarà és coneguda pel terme tortuga, que identifica cadascuna de les teules que es disposen a l'extrem de la teulada de manera que formen una canal per conduir l'aigua de pluja. La curiositat d'aquesta peça és que presenta una inscripció: "Espartero Duque de/ la Victoria, y defensor/ de la libertad española/ conta (sic) los malditos Carlistas/ que llamaban puta a la/ Reyna madre Cristina/ año de 1838".

El Museu d'Història impulsa aquesta iniciativa per donar a conèixer el patrimoni, 'Quan els objectes parlen: la peça del mes'. Mensualment, al pati de la Casa Castellarnau s'exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer.

Comparteix

Museu d'Història de Tarragona - Casa Castellarnau – C. dels Cavallers, 14 – 43003 Tarragona

Tel. 977 242 220 - mht@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal