Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies La peça del mes: 'Quan els objectes parlen', un bust de Bonaventura Hernández Sanahuja

La peça del mes: 'Quan els objectes parlen', un bust de Bonaventura Hernández Sanahuja

La peça del mes: 'Quan els objectes parlen', un bust de Bonaventura Hernández Sanahuja

Es presentarà el dimecres, 4 de juliol, a les 18 h a Casa Castellarnau
La peça del mes: 'Quan els objectes parlen', un bust de Bonaventura Hernández Sanahuja Bust de Bonaventura Hernández Sanahuja
03/07/2018

 

La proposta divulgativa del Museu d’Història ‘Quan els objectes parlen’ presenta per aquest mes de juliol un bust de Bonaventura Hernàndez Sanahuja. La peça del mes estarà exposada al públic al pati de la Casa Castellarnau i el dimecres, 4 de juliol, a les 18 h el tècnic de Patrimoni Històric, Jordi Abelló, en farà la presentació pública on posarà en context la peça, el seu moment històric, la seva troballa, el significat i totes aquelles característiques que posen en relleu el seu valor històric.

Hernàndez Sanahuja va ser un erudit autodidacte i precursor de l’arqueologia a Tarragona. L’Ajuntament va encarregar a un jove escultor modernista, Carles Mani, el bust de l’insigne tarragoní l’any de la seva mort (1891). Mani va ser amic de Santiago Rusiñol, que el va acollir a casa seva a París. Allí també va coincidir amb Pablo Picasso. Més tard, va ser protegit per Antoni Gaudí, amb qui va col·laborar en l’obra de la Sagrada Família.

El Museu d’Història impulsa aquesta iniciativa per donar a conèixer el patrimoni, ‘Quan els objectes parlen: la peça del mes’. Mensualment, al pati de la Casa Castellarnau s’exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i que és visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 18 h té lloca la xerrada de presentació de la nova peça al pati de asa Castellarnau. 

Segells de reconeixement d’administració oberta