Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2013 Inauguració de la mostra "Recordant Poetes" al Tinglado 1

Inauguració de la mostra "Recordant Poetes" al Tinglado 1

Inauguració de la mostra "Recordant Poetes" al Tinglado 1

Demà dijous 19 de desembre a les 20h s’inaugura l’exposició Recordant Poetes, un resum del que han estat els 25 anys de vida d’aquest local i del seu patrimoni artístic, fotogràfic i patrimonial.
Inauguració de la mostra "Recordant Poetes" al Tinglado 1 Cartell de Carnaval 1989 a Poetes, realitzat per Toni Torrell
18/12/2013

Demà dijous 19 de desembre a les 20h s’inaugura l’exposició Recordant Poetes, un resum del que han estat els 25 anys de vida d’aquest local i del seu patrimoni artístic, fotogràfic i patrimonial. Al mateix temps i a través d’una convocatòria que es va fer fa un mes a través de facebook, s’ha sumat el testimoni oral, gràfic i vivencial de 300 persones que hi han col·laborat.

Des del grup de Facebook Recordant Poetes, creat especialment per aquesta exposició, el Museu d’Història de l’Ajuntament i la Biblioteca Hemeroteca Municipal han fet durant més d’un mes una crida a totes aquelles persones que volguessin compartir imatges, textos, anècdotes, records, impressions, emocions...al voltant de l’emblemàtic Cafè Poetes de Tarragona, inaugurat el 9 de juny de 1978 per Joaquim Martín i Antoni Torrell.

Fins el 19 de gener de 2014 es podrà veure part de la col·lecció, unes 45 obres de les 188 que conformen el fons complert i que corresponen a 105 autors diferents.

El local va tancar, després de 25 anys de treball, el 27 de setembre de 2003, deixant enrere un quart de segle d'intensa activitat cultural. Joaquim Martín i Antoni Torrell, amb la programació de diferents tipus d’actes, s'havien convertit en veritables animadors i impulsors de la vida cultural de la ciutat. Poetes va ser un punt de referència per un públic heterogeni, bona part d’ells amb activitats professionals lligades al món artístic i cultural o amb inquietuds relacionades en aquests camps.

Accés al catàleg de l'exposició  del fons d'art "Recordant Poetes"

Segells de reconeixement d'administració oberta