Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2014 Tarragona ret homenatge a Josep M. Recasens

Tarragona ret homenatge a Josep M. Recasens

Tarragona ret homenatge a Josep M. Recasens

S'ha descobert una placa a la casa on va nèixer i s'ha inaugurat una exposició a l'Antic Ajuntament sobre els seus anys com a alcalde
Tarragona ret homenatge a Josep M. Recasens Inauguració de la placa comemmorativa a la casa on va nèixer Josep M. Recanses
17/06/2014

L’ alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha obert aquesta tarda els actes en homenatge a l’exalcalde i historiador Josep Maria Recasens. L’alcalde ha descobert una placa a la façana de la casa on va néixer Recasens, al número 19 del carrer Major. A continuació, ha inaugurat a l’Antic Ajuntament l’ exposició Passió per la ciutat: Josep M. Recasens i Comes (1918-2013)”, que repassa els seus anys com alcalde i que romandrà oberta fins el 14 d’agost. Després aquesta exposició serà itinerant i es podrà visitar als diferents centres cívics de la ciutat: Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Sant Salvador i la Part Alta. Als actes hi han assistit familiars de Josep M. Recasens.

D’altra banda, el proper dijous, 19 de juny, a les 19 hores se celebrarà una taula rodona sobre la figura de Josep M. Recasens, amb la participació de Lluís Navarro, Jaume Massó i Josep Anton Burgasé; la presentació anirà a càrrec de Ramon Marrugat.
Durant el transcurs de l’acte es col·locarà la placa amb el nom de Josep M. Recasens a la sala d’actes de l’Arxiu i es projectarà el reportatge “Tarragona 1982”, dirigit per Josep Maria Forn.

Josep Maria Recasens i Comes va néixer a Tarragona el 19 de març de 1918 i mori el 6 de juny del 2013. Historiador i polític, fou el primer alcalde de Tarragona de la democràcia, de 1979 a 1989 pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).
Al llarg de la seva vida va rebre diferents reconeixements, entre els quals cal destacar, el títol de Fill Predilecte de la Ciutat de Tarragona (2009) i Doctor Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili (2011).

Més informació sobre Josep Maria Recasens

Accés a l'article del T-Blog "Home apassionat, historiador metòdic i alcalde compromès"

Segells de reconeixement d’administració oberta