Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Gent Gran Activa Notícies Notícies 2019 La Llar de Jubilats de la Granja acull els “Àpats en companyia” per a persones grans

La Llar de Jubilats de la Granja acull els “Àpats en companyia” per a persones grans

La Llar de Jubilats de la Granja acull els “Àpats en companyia” per a persones grans

Des del 3 de juny ja s’han servit 685 àpats
19/09/2019

La consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha visitat avui a la Llar de Jubilats de la Granja el projecte social “Àpats en companyia”, que té com a objectiu compartir l’estona del dinar amb altres persones per tal de combatre la solitud en la gent gran. Des del dia 3 de juny, en què va començar el servei, fins al 19 de setembre s’han servit 685 àpats.

La consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha assenyalat que “per mitjà dels àpats en companyia s’afavoreix la relació de la persona gran amb el seu entorn i la seva comunitat, millorant així la seva qualitat de vida i minimitzant el risc d’aïllament social. Es tracta de cobrir dues necessitats bàsiques: proporcionar una alimentació adequada i facilitar un espai relacional de vincles d’amistat i de connexió amb la comunitat”.

Dels 685 àpats que s’han servit fins al dia d’avui, la distribució mensual ha estat la següent: juny, 213; juliol, 202; agost, 151, i setembre, 119.

Habitualment l’assistència al menjador és d’unes 12 persones, de les quals un 66 % són dones. L’edat mitjana és de 80 anys; el més gran té 93 anys. La majoria de persones inscrites viuen a la zona de Ponent, excepte una senyora que viu al centre de la ciutat i un senyor que viu a Sant Pere i Sant Pau.

La consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, ha valorat positivament el funcionament d’aquest servei, del qual es farà una avaluació al cap d’un any de funcionament, i ha anunciat que les llars de jubilats de Bonavista i Sant Pere i Sant Pau també estan interessades a tenir un menjador per a “Àpats en companyia”. 

Les persones que vulguin acollir-se al menjador de la Llar de Jubilats de la Granja han de sol·licitar-ho al registre general de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o a l'Oficina de la Gent Gran, plaça de la Imperial Tàrraco, 1. Han d’estar empadronades a Tarragona i tenir més de 65 anys. Tenen prioritat les persones de més edat. Han de ser persones autònomes i amb les capacitats cognitives adequades per poder mantenir relacions socials.

El dinar casolà, elaborat cada dia, se serveix en una taula compartida de dilluns a divendres no festius. El menjador s’obre de les 13 a les 15 hores. El preu és de  5,60 € per dinar.

L’IMSST va signar un conveni de col·laboració amb la Fundació Formació i Treball (FIT), que s’encarregarà de gestionar el projecte. Actualment, FIT porta a terme, en col·laboració amb l’IMSST, el projecte de menjador social de Tarragona “Taula amiga”, per a l’entrega social d’àpats preparats i aliments frescos a persones en situació de vulnerabilitat social, derivades pels Serveis Socials de l’IMSST. I des d’aquest projecte, FIT també col·labora en diverses iniciatives per proveir aliments a diversos col·lectius en risc o situació d’exclusió social.

Segells de reconeixement d'administració oberta