Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2016 Presentació dels resultats de l'enquesta sobre condicions de vida i benestar de la joventut tarragonina

Presentació dels resultats de l'enquesta sobre condicions de vida i benestar de la joventut tarragonina

Presentació dels resultats de l'enquesta sobre condicions de vida i benestar de la joventut tarragonina

L’Espai Jove Kesse acull la jornada del projecte Youth in Europe
Presentació dels resultats de l'enquesta sobre condicions de vida i benestar de la joventut tarragonina Fotografia Espai Jove Kesse
17/11/2016

Avui dijous a l’Espai Jove Kesse se celebra la jornada tècnica “La joventut d’Europa (Youth in Europe)” on es presentaran els resultats de l’enquesta europea sobre les condicions de vida i el benestar de la joventut tarragonina.

La trobada ha començat a les 9:30h amb la inauguració a càrrec de la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, i la responsable de Serveis Educatius i Formació Permanent dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat, Marta Viñas. A continuació, Oriol Romaní, professor emèrit URV (Medical Anthropology Research Center), i Francesc Valls, investigador de la Càtedra d’Inclusió Social URV, dos especialistes de prestigi internacional presentaran les seves conclusions sobre el comportament dels adolescents de Tarragona a partir dels resultats comparatius de l'última enquesta Youth in Europe, considerat com el projecte de promoció de la salut –centrat en la prevenció de l'abús juvenil de substàncies- més ambiciós que es desenvolupa a Europa.

Un avanç amb els primers resultats de l’enquesta sobre les condicions de vida i benestar als alumnes de 15 i 16 anys de la ciutat de Tarragona ja va ser presentat a mitjans de març a la Casa Canals durant el meeting internacional al que van acudir representants de 10  països de la Unió Europea (Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal, França, Turquia, Malta, Letònia i Islàndia) que participen en Youth in Europe. Tots dos experts aprofundeixen ara en l'anàlisi de les singularitats que, d'acord amb les respostes de 2.000 joves, criden l'atenció de la nostra ciutat pel que fa a consum de substàncies.

Tarragona és l'única ciutat espanyola present en l'estudi, que en la seva última enquesta de 2015 analitza les dades aportades per 6.516 adolescents d'entre 15 i 16 anys. A Tarragona han participat 2.058 joves de tots els instituts de la ciutat; és la ciutat amb major aportació de dades dels 8 països que han participat en aquesta darrera edició. De fet s’ha realitzat l’enquesta a totes i tots els adolescents censats a Tarragona, per tant la mostra es gairebé del 100%. 

Youth in Europe permet realitzar un profund estudi comparatiu dels hàbits i estils de vida entre adolescents a cada ciutat pel que fa a la mitjana europea. A més d'avaluar les tendències de consum de tabac, alcohol i diferents drogues, l'informe les vincula a l'impacte de factors socials com l'atenció dels pares i la influència dels amics, els professors o l'esport.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta